autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Prajitura din ciocolata si capsuni

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, o priza sare, 1 plic zahar vanilat, Pentru spuma de ciocolata:, 200 g ciocolata amaruie, 75 ml ness, 4 galbenusuri de ou, 1plic zahar vanilat, 250 g frisca lichida, 4 linguri zahar, ½ lingurita coaja de portocala, 1 plic gelatina pudra alba, Pentru deocr:, 250 g capsuni, fulgi de ciocolata alba si neagra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat de pandispan clasic.Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata .Se da la cuptorul incins la 180gC pentru 15-20 de minute.Se scoate se lasa sa se racoreasca putin,apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm,dar cu atentie sa nu se rupa blatul.De aceea este bine sa le taiati cat blatul este inca cald.
Spuma de ciocolata:
Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi.Se lasa sa se raceasca,intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar,zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul.Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita,coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta.Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata,iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar.Se amesteca usor in spuna de cocolata.Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.
Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.
Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.
Se da la rece inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane cu cereale

Bomboane cu cereale

E o rețetă foarte ușoară, mai ales că nu necesită coapte bomboanele. Încălzești laptele

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluatul fraged Untul se freaca pina devine cremos,zaharul+apa+oul+zeama de lamaie si coaja rasa

10 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Super combinatie!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

    Arata super !

    • Fara foto

      Monica18 , 28 aprilie 2010

      arata sperb....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Speciale!f.buna crema si decorul e minunat,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoasa, arata tare bine, imi place, te felicit Silvia!!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Salvata reteta ..arata super..

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata minunat;sint sigura ca si gustul e minunat.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata foarte bine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Absolut superb si foarte aromat!*****

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Arata super bine.....

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      arata super,felicitari.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Sunt niste frumusele!!! Iti incanta privirea!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Super prajiturica...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte frumoasa prajitura cu capsuni! Sunt niste minitortulete!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      delicioasa prajitura cu capsuni...imi place si cum arata..felicitari!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      ce bine arata,abea astept sa o fac si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o priza sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru spuma de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 ml ness
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1plic zahar vanilat
  • 250 g frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • ½ lingurita coaja de portocala
  • 1 plic gelatina pudra alba
  • Pentru deocr:
  • 250 g capsuni
  • fulgi de ciocolata alba si neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Super combinatie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu cafea si ciocolata