Se face un aluat de pandispan clasic.Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.Se amesteca usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament si se intinde blatul pe toata suprafata .Se da la cuptorul incins la 180gC pentru 15-20 de minute.Se scoate se lasa sa se racoreasca putin,apoi se taie 8-10 cerculete, cu diametrul de 8-10 cm,dar cu atentie sa nu se rupa blatul.De aceea este bine sa le taiati cat blatul este inca cald.
Spuma de ciocolata:
Mai intai se topeste ciocolata in ness pe baie de aburi.Se lasa sa se raceasca,intre timp amestecam galbenusurile cu 3 linguri de zahar,zaharul vanilat si o priza de sare pana isi dubleaza volumul.Peste galbenusuri se adauga ciocolata racita,coaja de portocala si 150ml de frisca lichida si se bate bine cu mixerul pana devine o spuma mai consistenta.Se adauga gelatina hidratata in 50ml apa si dizolvata,iar la sfarsit se adauga restul de frisca lichida batuta bine cu 1 lingura zahar.Se amesteca usor in spuna de cocolata.Se lasa la rece cateva minute pana se intareste.
Se pune pe o farfurie cate un cerc de aluat, apoi spuma de ciocolata, alt cerc de aluat, din nou spuma de ciocolata.
Se pun vertical jumatati de capsuni, cu miezul spre exterior si fulgi de ciocolata. Sau se orneaza dupa gustul fiecaruia.
Se da la rece inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii