autor:

Dachman Laura

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura din gris cu caise

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
•600 gr caise, cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar, apoi scurse in strecuratoare, •125 gr gris, •800 ml lapte, •2 linguri zahar vanilat, •1 lingurita esenta de vanilie, •1 lingurita scortisoara macinata, •1 ½ lingura unt sau margarina Rama, •1 ou, •50 gr miez de nuca, prajit si maruntita, •gem de caise/piersici si sos de ciocolata, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si scortisoara, iar cand clocoteste, se presara grisul in ploaie si se fierbe amestecand continuu.Se stinge focul, se incorporeaza 1 lingura de unt/margarina.Se lasa grisul sa se raceasca.
2. Se bate albusul spuma, apoi se incorporeaza impreuna cu galbenusul in grisul racit.
3. Intr-un vas termorezistent uns cu unt/margarina, se aseaza un strat de gris, apoi caise.Se presara deasupra miezul de nuca.Se repeta straturile, apoi presara cu bucatele de unt/margarina ramas(a) si se introduce vasul in cuptor 25 minute.Se unge deasupra cu gem de caise, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru a se raci complet.Se proprtioneaza si se serveste cu gem de ciase si sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din gris cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul, apoi cu ouale, faina,

10 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Bati margarina spuma si aduagi zaharul si galbenusurile, separat bati albusurile apoi incorporez

4 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Chiar bine de incercat, acum cand sunt caise din belsug.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Arata grozav si sigur este foarte delicioasa...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Arata excelent ! Chiar ca ploua-n gura !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Foarte bunaaa!Eu le mai fac celor mici gris cu lapte si cand s-a racit pun deasupra gem de caise acrisor. Buna si aceasta prajitura.Are si nuca..imi ploua in gura ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O sa incerc si revin sa va spun cum este

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Arata foarte bine insa in loc de gem de caise nu putem folosi alt fel de gem [de visine] zic eu, caci acesta imi place mie cel mai mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Foarte interesanta aceasta reteta,trebuie incercata,felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • •600 gr caise
  • cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar
  • apoi scurse in strecuratoare
  • •125 gr gris
  • •800 ml lapte
  • •2 linguri zahar vanilat
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita scortisoara macinata
  • •1 ½ lingura unt sau margarina Rama
  • •1 ou
  • •50 gr miez de nuca
  • prajit si maruntita
  • •gem de caise/piersici si sos de ciocolata
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Chiar bine de incercat, acum cand sunt caise din belsug.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine