autor:

Dachman Laura

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura din gris cu caise

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iulie 2009

Ingrediente
•600 gr caise, cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar, apoi scurse in strecuratoare, •125 gr gris, •800 ml lapte, •2 linguri zahar vanilat, •1 lingurita esenta de vanilie, •1 lingurita scortisoara macinata, •1 ½ lingura unt sau margarina Rama, •1 ou, •50 gr miez de nuca, prajit si maruntita, •gem de caise/piersici si sos de ciocolata, pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si scortisoara, iar cand clocoteste, se presara grisul in ploaie si se fierbe amestecand continuu.Se stinge focul, se incorporeaza 1 lingura de unt/margarina.Se lasa grisul sa se raceasca.
2. Se bate albusul spuma, apoi se incorporeaza impreuna cu galbenusul in grisul racit.
3. Intr-un vas termorezistent uns cu unt/margarina, se aseaza un strat de gris, apoi caise.Se presara deasupra miezul de nuca.Se repeta straturile, apoi presara cu bucatele de unt/margarina ramas(a) si se introduce vasul in cuptor 25 minute.Se unge deasupra cu gem de caise, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru a se raci complet.Se proprtioneaza si se serveste cu gem de ciase si sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din gris cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Pasul 1: Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de

2 voturi    0 comentarii
35 min
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Foaia : Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Chiar bine de incercat, acum cand sunt caise din belsug.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Arata grozav si sigur este foarte delicioasa...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 august 2009

    Arata excelent ! Chiar ca ploua-n gura !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Foarte bunaaa!Eu le mai fac celor mici gris cu lapte si cand s-a racit pun deasupra gem de caise acrisor. Buna si aceasta prajitura.Are si nuca..imi ploua in gura ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O sa incerc si revin sa va spun cum este

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Arata foarte bine insa in loc de gem de caise nu putem folosi alt fel de gem [de visine] zic eu, caci acesta imi place mie cel mai mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Foarte interesanta aceasta reteta,trebuie incercata,felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • •600 gr caise
  • cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar
  • apoi scurse in strecuratoare
  • •125 gr gris
  • •800 ml lapte
  • •2 linguri zahar vanilat
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita scortisoara macinata
  • •1 ½ lingura unt sau margarina Rama
  • •1 ou
  • •50 gr miez de nuca
  • prajit si maruntita
  • •gem de caise/piersici si sos de ciocolata
  • pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Chiar bine de incercat, acum cand sunt caise din belsug.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
BUDINCA DE CAISE