Ingrediente
150g margarina, 200g zahar, 4 oua, 500 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat, 2-3 linguri cacao, 300 g faina., , , , , GLAZURA, 200 g zahar pudra, 2 linguri apa fierbinte, 2-3 linguri cacao,ulei.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
98 voturi
Mod de preparare
-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor.
-Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care il intinzi in tava unsa si tapetata cu faina.
-Bati albusurile spuma pe baie de aburi impreuna cu 150 g zahar,apoi intinzi peste prajitura,imediat ce o scoti din cuptor.
-Intr-un vas amesteci zaharul pudra,apa fierbinte,cacaua si uleiul.
-Amesteci usor si o intinzi peste prajitura atunci cand se raceste.
Recipe by revista Practic.
Maria Eftenoiu , 10 ianuarie 2015
Este o prajitura foarte buna ,una dintre preferatele familiei,pe care o pregatesc de peste 30 de ani .Sunt prajituri cu siguranta mai sofisticate si delicate ,dar aceasta e o reteta foarte simpla si rapida .In locul glazurei si eu pun ,uneori ciocolata topita si esenta de rom si folosec unt , nu margarina.Numai bine !
Daniela Mihalcea , 18 decembrie 2014
Inainte de a te apuca de prajitura,nu strica sa incepi sa studiezi gramatica limbii romane..............sa sa te abtii de la comentarii.......
Dobrin Mariana , 16 august 2014
Daniela Maxim ai dreptate! eu folosesc unt,desi nu sunt sigura ca nu are un procent mai mic sau mai mare de margarina!untarul sigur e 90% margarina,
Matei Violeta Dorina , 15 august 2014
Daniela Maxim Reteta nu este postata de mine ! Nici eu nu folosesc margarina, prefer untul ! In Bulgaria, de exemplu este interzisa la comercializare, din pacate in Romania organele abilitate nu prea se intereseaza de starea de sanatate a populatiei, nici macar de cea a copiilor ! Mizeriile care se gasesc pe piata, in special pentru copii lasa de dorit ! Eu i-am explicat copilului meu cum se fac cremwursti, i-am aratat si filmuletul care circula pe youtube si de atunci refuza sa mai consume cremwursti ! Mai bine ii fac o rulada din carne tocata la cuptor si stiu ca e de mii de ori mai sanatoasa si mai proaspata decat ce se gaseste in galantare ! Fiecare decide ce face cu viata sa, ce consuma si cat de mult doreste sa traiasca !
Matei Violeta Dorina , 14 august 2014
Daniela Maxim nu este reteta mea ! Am raspuns la intrebarea de mai sus... Nici eu nu consum margarina, prefer untul ! Bulgarii, de exemplu... au interzis sa se mai comercializeze margarina ! Din pacate la noi nu este nici un ingredient natural in produs asa cum scrie pe eticheta si nici organele abilitate nu fac nimic pentru sanatatea populatiei, in special a copiilor... Eu i-am explicat si copilului meu cum se produc de exemplu mezelurile, in special cremwursti, i-am aratat si un filmulet care circula pe youtube, de atunci refuza sa mai consume cremwursti ! Prefer sa fac o rulada din carne tocata la cuptor si e de mii de ori mai potrivita decat ce este in galantar ! Fiecare decide ce face cu viata sa si cat doreste sa traiasca... daca mananca sanatos sau NU !
Lisa Marie , 14 august 2014
"MAI" LEGAT DE DATA ASTA .CAND TREBUIE SCRIS " M-AI" , MULTI IL SCRIETI LEGAT .O SA DAU CU LIMBA ROMANA DE PAMANT CAND O S-O INTALNESC :D .CUM ISI PERMITE SA VA INCURCE ? :D
Daniela Maxim , 14 august 2014
Matei Violeta Dorina Margarina ar trebui interzisa prin lege iar preparatele cu acest produs respinse de la publicare.....
, 12 decembrie 2013
Ceea ce se vede nu este ceea ce iese din reteta data! Ca sa fie asa trebuie adaugat sub bezea un strat de gem de visine, eventual, nuci in aluat...
Bianca Ioanette , 10 decembrie 2013
Aceasta prajitura nu este reteta originala, dar seamana putin
Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013
imi place, like
Loredana Popovici , 03 noiembrie 2013
spuma de albus eu o pun deasupra dupa ce-am batut-o cu zahar si-o mai dau un pic la cuptor,5-6 minute,iese mai gustoasa asa
Maryana Bodony , 02 noiembrie 2013
mersi pt ca ai explicat corect cum se face
Izabela Lucaci , 01 noiembrie 2013
e delicioasa :*
Matei Violeta Dorina , 01 noiembrie 2013
spuma de albus eu o pun deasupra dupa ce-am batut-o cu zahar si-o mai dau un pic la cuptor,5-6 minute,iese mai gustoasa asa
Georgeta Si Gabriel Cojocaru , 01 noiembrie 2013
delicios
eu123 , 04 iulie 2013
Eu stiu reteta asta cu 3 oua, 10 linguri de lapte, 10 de ulei, 10 de zahar, cacao dupa gust. Aluatul este semi-consistent si se prezinta ca turta dulce, doar ca in loc de zahar ars si cuisoare ai gustul de cacao. Oricate portii ai vrea sa obtii, cantitatile raman mereu egale. Albusurile se pot bate spuma, fara bain- marie urmand ca inainte de a fi gata blatul, sa se toarne peste si sa se puna inapoi la cuptor pentru cateva minute.
vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010
Felicitaript prezentare si retete!
Sidy (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Yammi-yammi...e delicioasa !
joly-gina (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
eu am facut reteta acesta da-i total diferita dar si a ta arata super ai niste retete super
lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009
e interesanta si economica!