autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura "Dintii negresei"

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
150g margarina, 200g zahar, 4 oua, 500 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat, 2-3 linguri cacao, 300 g faina., , , , , GLAZURA, 200 g zahar pudra, 2 linguri apa fierbinte, 2-3 linguri cacao,ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h

98 voturi

Mod de preparare


-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor.

-Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care il intinzi in tava unsa si tapetata cu faina.

-Bati albusurile spuma pe baie de aburi impreuna cu 150 g zahar,apoi intinzi peste prajitura,imediat ce o scoti din cuptor.

-Intr-un vas amesteci zaharul pudra,apa fierbinte,cacaua si uleiul.

-Amesteci usor si o intinzi peste prajitura atunci cand se raceste.



Recipe by revista Practic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Dintii negresei"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii

  • Aurelia , 20 octombrie 2018

    cat timp trebuie sa stea in cuptor?

  • Angela Mihalcea , 18 ianuarie 2015

    mai invatati si voi putina gramatica inainte sa mai postati ceva...

  • Lapos Nanda Maria , 12 ianuarie 2015

    spuma de albus eu o pun deasupra dupa ce-am batut-o cu zahar si-o mai dau un pic la cuptor,5-6 minute,iese mai gustoasa asa

    • Maria Eftenoiu , 10 ianuarie 2015

      Este o prajitura foarte buna ,una dintre preferatele familiei,pe care o pregatesc de peste 30 de ani .Sunt prajituri cu siguranta mai sofisticate si delicate ,dar aceasta e o reteta foarte simpla si rapida .In locul glazurei si eu pun ,uneori ciocolata topita si esenta de rom si folosec unt , nu margarina.Numai bine !

    • Daniela Mihalcea , 18 decembrie 2014

      Inainte de a te apuca de prajitura,nu strica sa incepi sa studiezi gramatica limbii romane..............sa sa te abtii de la comentarii.......

    • Dobrin Mariana , 16 august 2014

      Daniela Maxim ai dreptate! eu folosesc unt,desi nu sunt sigura ca nu are un procent mai mic sau mai mare de margarina!untarul sigur e 90% margarina,

    • Matei Violeta Dorina , 15 august 2014

      Daniela Maxim Reteta nu este postata de mine ! Nici eu nu folosesc margarina, prefer untul ! In Bulgaria, de exemplu este interzisa la comercializare, din pacate in Romania organele abilitate nu prea se intereseaza de starea de sanatate a populatiei, nici macar de cea a copiilor ! Mizeriile care se gasesc pe piata, in special pentru copii lasa de dorit ! Eu i-am explicat copilului meu cum se fac cremwursti, i-am aratat si filmuletul care circula pe youtube si de atunci refuza sa mai consume cremwursti ! Mai bine ii fac o rulada din carne tocata la cuptor si stiu ca e de mii de ori mai sanatoasa si mai proaspata decat ce se gaseste in galantare ! Fiecare decide ce face cu viata sa, ce consuma si cat de mult doreste sa traiasca !

    • Matei Violeta Dorina , 14 august 2014

      Daniela Maxim nu este reteta mea ! Am raspuns la intrebarea de mai sus... Nici eu nu consum margarina, prefer untul ! Bulgarii, de exemplu... au interzis sa se mai comercializeze margarina ! Din pacate la noi nu este nici un ingredient natural in produs asa cum scrie pe eticheta si nici organele abilitate nu fac nimic pentru sanatatea populatiei, in special a copiilor... Eu i-am explicat si copilului meu cum se produc de exemplu mezelurile, in special cremwursti, i-am aratat si un filmulet care circula pe youtube, de atunci refuza sa mai consume cremwursti ! Prefer sa fac o rulada din carne tocata la cuptor si e de mii de ori mai potrivita decat ce este in galantar ! Fiecare decide ce face cu viata sa si cat doreste sa traiasca... daca mananca sanatos sau NU !

    • Lisa Marie , 14 august 2014

      "MAI" LEGAT DE DATA ASTA .CAND TREBUIE SCRIS " M-AI" , MULTI IL SCRIETI LEGAT .O SA DAU CU LIMBA ROMANA DE PAMANT CAND O S-O INTALNESC :D .CUM ISI PERMITE SA VA INCURCE ? :D

    • Daniela Maxim , 14 august 2014

      Matei Violeta Dorina Margarina ar trebui interzisa prin lege iar preparatele cu acest produs respinse de la publicare.....

    • , 12 decembrie 2013

      Ceea ce se vede nu este ceea ce iese din reteta data! Ca sa fie asa trebuie adaugat sub bezea un strat de gem de visine, eventual, nuci in aluat...

    • Bianca Ioanette , 10 decembrie 2013

      Aceasta prajitura nu este reteta originala, dar seamana putin

    • Mathe_Karoly

      Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

      imi place, like

    • Loredana Popovici , 03 noiembrie 2013

      spuma de albus eu o pun deasupra dupa ce-am batut-o cu zahar si-o mai dau un pic la cuptor,5-6 minute,iese mai gustoasa asa

    • Maryana Bodony , 02 noiembrie 2013

      mersi pt ca ai explicat corect cum se face

    • Izabela Lucaci , 01 noiembrie 2013

      e delicioasa :*

    • Matei Violeta Dorina , 01 noiembrie 2013

      spuma de albus eu o pun deasupra dupa ce-am batut-o cu zahar si-o mai dau un pic la cuptor,5-6 minute,iese mai gustoasa asa

    • Georgeta Si Gabriel Cojocaru , 01 noiembrie 2013

      delicios

    • eu123 , 04 iulie 2013

      Eu stiu reteta asta cu 3 oua, 10 linguri de lapte, 10 de ulei, 10 de zahar, cacao dupa gust. Aluatul este semi-consistent si se prezinta ca turta dulce, doar ca in loc de zahar ars si cuisoare ai gustul de cacao. Oricate portii ai vrea sa obtii, cantitatile raman mereu egale. Albusurile se pot bate spuma, fara bain- marie urmand ca inainte de a fi gata blatul, sa se toarne peste si sa se puna inapoi la cuptor pentru cateva minute.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Felicitaript prezentare si retete!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Yammi-yammi...e delicioasa !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      eu am facut reteta acesta da-i total diferita dar si a ta arata super ai niste retete super

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      e interesanta si economica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

98 voturi

Ingrediente

  • 150g margarina
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 g faina.
  • GLAZURA
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2-3 linguri cacao,ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

46 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri
Prajitura cu mure

Prajitura cu mure

blat: -Separam galbenusurile de albusuri. -Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat. -Adaugam

15 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Aurelia

cat timp trebuie sa stea in cuptor?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu smantana umplute cu nuca