autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura dobos

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, - 7 oua, - 250 g zahar, - 200 g faina, - 1/2 lingurita praf de copt, , Ingrediente pentru crema:, - 250 g zahar pudra, - 200 g unt, - 200 ml lapte, - 50 g faina, - 30 g cacao, , Ingrediente pentru glazura :, - 150 g zahar tos

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.
Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.

Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.
Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.
Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.
Se umplu folie cu crema obtinuta.

Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:
Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.
Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 7 oua
  • - 250 g zahar
  • - 200 g faina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 250 g zahar pudra
  • - 200 g unt
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura :
  • - 150 g zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Clatite pufoase americane (pancakes)