Prajitura dobos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 7 oua
  • - 250 g zahar
  • - 200 g faina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 250 g zahar pudra
  • - 200 g unt
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • Ingrediente pentru glazura :
  • - 150 g zahar tos

Mod de preparare

Pentru foi bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand acestea se tin bine de paletele mixerului, adaugati, pe rand, galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

In spuma adaugati, treptat, faina cu praful de copt, amestacand usor prin rasturnare.

Din compozitia obtinuta coaceti 6 foi, pe dosul unei tavi unsa cu unt sau margarina si tapetata bine cu faina.

Amestecul va fi subtire, nu va speriati, se ia din compozitie cu lingura si se intinde pe tava.

Pentru crema amestecati laptele rece cu faina, si puneti vasul la foc potrivit, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa ca o maioneza. In acest moment adaugati cacaoa, mai frecati de 2 - 3 ori, luati vasul de pe foc si dati la rece.

Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos.

Dupa ce s-a racit compozitia cu cacao amestecati cele doua creme.

Se umplu folie cu crema obtinuta.

Deasupa prajiturii se pune glazura procedand astfel:

Se caramelizeaza zaharul pentru glazura. Ultima foaie se pune pe dosul tavii si se da la cuptor. Caramelul se toarna peste foaia calda. Se intinde cu un cutit cald.

Un alt cutit cu muchia groasa se incalzeste in foc, se trece printr-o bucata de unt sau margarina, si cu el se imparte foaia glasata in bucati dreptunghiulare sau cum vrem sa taiem prajitura. Foaia se pune peste restul prajiturii si peste primele semne se taie foaia complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise