autor:

Maria68

» » Prajituri

Prajitura Dobos

Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria68 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, 500 g faina, 100 g zahar, 100 g margarina sau unt, 1 ou, 2 linguri miere de albine, 1 lingurita amoniac, 1 pahar lapte, , Crema:, 3budinci de ciocolata, 0,750 ml lapte, 6-8 linguri zahar, 200 g Finetti, 200g unt, , Decor:, 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.



Crema se pregateste astfel:

Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).



Cu aceasta compozitie umplem foile.

Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Albusurile de ou le batem bine spuma dupa care adaugam zaharul si amestecam bine pana se formeaza

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Simo

Prajitura Simo

Blat: Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile,zaharul, praful de copt si se da la cuptor. Crema: Frisca

8 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Hmm,ce deliciu!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 pahar lapte
  • Crema:
  • 3budinci de ciocolata
  • 0,750 ml lapte
  • 6-8 linguri zahar
  • 200 g Finetti
  • 200g unt
  • Decor:
  • 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de Maria68
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Oua cu bacon in sos de mustar

Oua cu bacon in sos de mustar

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min. Ouale se fierb tari

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tort Sacher

Tort Sacher

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmm,ce deliciu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata