autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Prajitura Dragobete

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 200 g margarina, 5 oua de la care folosim doar galbenusurile, 5 linguri de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 10 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 7 linguri de faina, 1 praf de copt., , Pentru cremele de branza:, 150-200 g branza dulce, dar se poate folosi mascarpone cu succes, 1 lingura de zahar, 200 ml frisca lichida (crème patiserie), 1 pliculet de gelatina, Pentru prima parte de crema: 50 ml cafea (lichida), pentru a doua parte din crema: 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati., , Pentru glazura:, 100 g ciocolata cu lapte, 1-2 linguri de lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Intrucat mi-a ramas branza dulce de la pateute, m-am gandit sa fac o prajitura cu doua arome: cafea si dulceata de visine, in care am pus gelatina, folosind ca blat aluatul de negresa.

Blatul:
Se preincalzeste cuptorul.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava rotunda pentru a lucra mai usor si cu cremele.
Blatul trebuie lasat la racit o ora.
Dupa ce s-a racit blatul, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe pliculet, de aceea depinde de ce gelatina folositi.

Cremele de branza:
Din cauza branzei, crema va avea un gust dulce-acrisor. Mie mi-a placut aceasta varianta, pentru ca nu a iesit deloc gretoasa, ci foarte racoritoare. Daca nu va place branza dulce de vaca, puteti folosi mascarpone sau crema de branza din comert.
Astfel, se amesteca branza cu o lingura de zahar, apoi se bate bine frisca si se toarna peste branza. Se amesteca bine, apoi se imparte crema in doua castroane.
Intr-unul vom adauga cafea preparata, nu macinata. In celalalt vas se adauga 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.
Gelatina preparata anterior nu am folosit-o pe toata, considerand ca este prea multa. Am pus aprox cate 100 ml la fiecare castronel. (Folositi gelatina in functie de cata crema doriti sa obtineti sau in functie de cata branza aveti.)
Dupa ce se adauga prima crema, se da la frigider o ora, apoi se adauga si cealalta crema si se da din nou la frigider pentru o ora. (Eu nu am avut nici o problema ca prajitura sa stea la frigider cat timp a doua crema astepta pe masa cu gelatina in ea. Aceasta se va intari in frigider. De aceea, va sfatuiesc sa lucrati pe rand cu cremele, lasati la frigider sa se intareasca un pic, apoi turnati urmatoarea crema. De asemenea, datorita timpului de asteptare, timpul total de pregatire poate ajunge la 3-4 ore.)

Glazura:
Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit putin. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze.
Daca nu va place ciocolata topita deasupra, puteti pudra prajitura cu zahar.
Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da din nou la frigider.

Se serveste a doua zi.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dragobete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Dragobete

Prajitura Dragobete

Prăjitură cu două foi de pandişpan şi un strat delicios de cremă de cafea, îmbrăcată în

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu portocala si nuci

Chec cu portocala si nuci

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuma tare. Peste galbenusuri

4 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai, , 14 februarie 2018

    Wauu, ce prajitura buna si gustoasa ! imi place mult,o prajitura pe gustul meu.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g margarina
  • 5 oua de la care folosim doar galbenusurile
  • 5 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina
  • 1 praf de copt.
  • Pentru cremele de branza:
  • 150-200 g branza dulce
  • dar se poate folosi mascarpone cu succes
  • 1 lingura de zahar
  • 200 ml frisca lichida (crème patiserie)
  • 1 pliculet de gelatina
  • Pentru prima parte de crema: 50 ml cafea (lichida)
  • pentru a doua parte din crema: 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1-2 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Mihai,

Wauu, ce prajitura buna si gustoasa ! imi place mult,o prajitura pe gustul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu dulceata de visine