autor:

alina

» » Prajituri

Prajitura "Ducesa"

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru foi:, 4 oua, 150 g unt, 1 praf de sare, 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, , Pentru crema:, 150 g unt, 4 linguri cacao, 6 linguri lapte, 2 linguri faina, 6 linguri zahar, 30 ml rom, 4 galbenusuri, , Pentru bezea:, 4 albusuri, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, , Pentru glazura:, 200 g ciocolata de menaj, 2 lingurite ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Foile:
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.
Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ducesa"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ducesa

Prajitura Ducesa

Untul moale se amesteca cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga ouale unul cate

10 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Savarine din aluat dospit

Savarine din aluat dospit

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut. Se adauga ouale intregi,praful

15 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Ilea , 15 noiembrie 2013

    cum ramane bezeaua asa tare daca nu este gatita cumva?se lasa oricat de tare o bati,mai ales daca pui si crema +glazura deasupra

  • Fara foto

    Marilena Smile , 14 noiembrie 2013

    pff si ce bine arata, cine are reteta corecta?

  • Fara foto

    Piele Alina , 03 noiembrie 2013

    cea alba este bezeaua :)

    • Fara foto

      Doina Doinita Stefanco , 27 octombrie 2013

      si eu vreau

    • Fara foto

      Marian Potirniche , 27 octombrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      , 26 octombrie 2013

      crema:3 linguri cacao si totusi iese crema alba?????

    • Fara foto

      Paula Oana Todica , 25 octombrie 2013

      ara

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 25 octombrie 2013

      Da, ca de obicei reteta data aiurea!! dadea ingredientele pentru foi si pe urma a iesit un blat!!

    • Fara foto

      Felicia Felicity , 24 octombrie 2013

      dar si gustoasa,banuiesc!

    • Fara foto

      Filip Geta , 24 octombrie 2013

      ce bine arata !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 150 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml rom
  • 4 galbenusuri
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 2 lingurite ulei

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Tarta cu mere si iaurt

Tarta cu mere si iaurt

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam

6 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Biscuiti Cangur