autor:

buburuza

» » Prajituri

Prajitura Ducesa

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foaie:, 4 oua, 150g unt, un praf sare, 3 linguri zahar, , 3 linguri cacao, 2 linguri faina, 1 plic zahar vanilat., , Pentru crema:, 4 galbenusuri, 150 g unt, 4 linguri cacao, 6 linguri lapte, 4 linguri faina, 5 linguri zahar, , 200 g ciocolata menaj, 1 esenta rom, 200g-300g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Untul moale se amesteca cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga ouale unul cate unul si spre sfarsit se pune cacaoa impreuna cu faina. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie si se baga la cuptor, la foc potrivit.

In acest timp, se pregateste crema de ciocolata. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si cacaoa. Ciocolata se topeste in lapte pe baie de aburi. Cand sa topit ciocolata se adauga compozitia de ou si se fierbe pe baie de aburi pana se obtine o crema legata. Se amesteca cu romul si untul, apoi se lasa la rece.

Pe un platou se pune blatul, se intinde crema de ciocolata si frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ducesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

84 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Isi merita denumirea dupa cum arata

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Delicioasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Ce bine arata!!!!

    • buburuza

      buburuza (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Prajitura "Ducesa"

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 4 oua
  • 150g unt
  • un praf sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat.
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 g ciocolata menaj
  • 1 esenta rom
  • 200g-300g frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Isi merita denumirea dupa cum arata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
FURSECURI CU FULGI DE CIOCOLATA