Ingrediente
Pentru aluat: 200 gr biscuiti moi(vezi foto), 150 gr margarina Rama, Pentru umplutura: 250 gr zahar, 5 oua, 700 gr branza, 50 gr stafide, 50 gr ciocolata cu lapte, 3 linguri de gris, esenta de vanilie, esenta de rom
Dificultate: Ridicata | Timp: 5h
16 voturi
Mod de preparare
Umplutura: Amestecam bine branza, ouale si zaharul pana obtinem o pasta fina. Adaugam stafidele si ciocolata taiata cat mai fin si omogenizam. Cand compozitia este un pic moale adaug 3 linguri de gris. La final stropim 2 picaturi de rom si turnam aluatul peste blatul racit.
Se coace la foc mediu pana cand compozitia are consistenta sau trece testul cu \"sa nu se lipeasca de scobitoare\".
Pentru ingredientele mentionate am folosit doua vase micute yena, unul rotund si altul oval, dar poate fi pusa si intr-o tava mare, dreptunghiulara obisnuita.
Este un desert rafinat, foarte dulce si gustos.