autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Prajitura « Dunarea »

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina, ½ praf copt, 4 linguri cacao, 5 linguri de lapte, 75 gr dulceata sau gem de visine, 3-400 gr frisca, un praf de sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

albusurile se bat spuma cu sarea, in alt castron se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, apoi se se adauga galbenusurile batute separat cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se ia cu lingura din albusul batut spuma si se pune treptat peste compozitia de de galbenusuri, zahar si faina, mestecand incet. Se imparte compozitia in doua. Una ramane asa cum este, iar in cealalta se adauga 2 linguri de cacao si se mixeaza. In tava tapetata cu hartie de copt punem primul blat, pe care puteti sa faceti ceva …valuri cu furculita ! Apoi se adauga si compozitia cu caco, se niveleaza, iar deasupra se pune al treilea strat, cel de dulceata de visine. Se da la cuptorul preincalzit pana trece proba cu scobitoarea.
Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit pe un gratar, dupa care se adauga ultimul strat : cel de frisca ! Se presara cacao, se mai pot face ceva valuri, desigur cu furculita. Se da la frigider pentru minim o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura « Dunarea »" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert

Desert"Curcubeu" de jeleu

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un

12 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Must

Must

Strugurii se spala si se lasa sa se scurga bine. Se aleg boabele de pe fiecare ciorchine si se pun

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Delicioasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Foarte gustoasa trebue sa fie yumi,yumi...dar ca sa-i simt cu adevarat gustul...va trebui sa o incerc ha,aha,ha. *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    ce bine arata...si eu vreau o bucata!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina
  • ½ praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri de lapte
  • 75 gr dulceata sau gem de visine
  • 3-400 gr frisca
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Crema caramel