autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Prajitura « Dunarea »

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina, ½ praf copt, 4 linguri cacao, 5 linguri de lapte, 75 gr dulceata sau gem de visine, 3-400 gr frisca, un praf de sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

albusurile se bat spuma cu sarea, in alt castron se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma, apoi se se adauga galbenusurile batute separat cu zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se ia cu lingura din albusul batut spuma si se pune treptat peste compozitia de de galbenusuri, zahar si faina, mestecand incet. Se imparte compozitia in doua. Una ramane asa cum este, iar in cealalta se adauga 2 linguri de cacao si se mixeaza. In tava tapetata cu hartie de copt punem primul blat, pe care puteti sa faceti ceva …valuri cu furculita ! Apoi se adauga si compozitia cu caco, se niveleaza, iar deasupra se pune al treilea strat, cel de dulceata de visine. Se da la cuptorul preincalzit pana trece proba cu scobitoarea.
Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit pe un gratar, dupa care se adauga ultimul strat : cel de frisca ! Se presara cacao, se mai pot face ceva valuri, desigur cu furculita. Se da la frigider pentru minim o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura « Dunarea »" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tortul Martisor

Tortul Martisor

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec pufos cu alune

Chec pufos cu alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Delicioasa.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Foarte gustoasa trebue sa fie yumi,yumi...dar ca sa-i simt cu adevarat gustul...va trebui sa o incerc ha,aha,ha. *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    ce bine arata...si eu vreau o bucata!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru o tava de 26x17 cm) : 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr unt la temperatura camerei sau margarina
  • ½ praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri de lapte
  • 75 gr dulceata sau gem de visine
  • 3-400 gr frisca
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita