Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol.
Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm (eu am folosit una de 24 cm) cu unt si cu o lingura intindem compozitia in tava. Cele 3 linguri puse deoparte le amestecam bine cu cacaoa si laptele. Apoi tot cu lingura o intindem peste compozitia alba. Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui amestecam putin cele doua compozitii, dar nu pana la fund ci doar deasupra.
Asezam deasupra, de jur imprejur visinele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptorul cu usa deschisa si cu focul stins.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi scoatem pe un platou, pudram cu zahar pudra si servim.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii