autor:

Maria

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura economica

Autor: Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
Blat, -6 ouă, -un pahar de faină, -un pahar de zahăr, -esenţe, -un praf de sare, -4 linguri de ulei, , Sirop, -1 cana de apa, -1 cana de zahăr, -putina esenta de rom, , Crema, -1 lingură plină de cacao, -3 linguri făină, -4 linguri zahăr, -1/4 litri lapte, -100 gr. unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

45 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam nici un fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta, iar apoi se bat bezea.
Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile, după care se adaugă făina.
Puneti aluatul, care trebuie să semene cu o smântână mai groasă în tava pregătită, după care se bagă în cuptor.
După ce se răceşte, se taie în două părţi egale, după care se însiropează şi se umple cu cremă.


Crema

Se amestecă într-o cratiţă cacaua, zahărul şi făina, laptele se toarnă câte puţin, peste această compoziţie, ca sa nu se facă cocoloaşe, şi se amestecă intr]una până ce se îngroaşă.
Se lasă sa se răcească, după care se adaugă untul în bucăţi mici. Se freacă bine după fiecare bucată de unt, până s-a înglobat totul.

Siropul

Se fierbe apa cu zahar pana clocoteste, dupa care se inchide si se adauga esenta de rom.




Blatul se inmoaie cu sirop si se umple cu crema, se acoperă cu un strat din aceeasi crema si se orneaza dupa voia inimii.

Bon Appétit!!
Enjoy your meal!!
Poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura economica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura economica cu gem si nuci

Prajitura economica cu gem si nuci

Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul

5 voturi    0 comentarii
40h
Prajituri
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Elena Priseceanu , 07 martie 2014

    este f. gustoasa si aspect placut

  • Giorgi Giorgiana , 22 decembrie 2013

    tare arata destul de bine si probabil este si gustoasa

  • Viorica (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Ingrediente: Blat un pahar de faină Sa ma ajute si pe mine cineva cu traducerea pt " un praf de faina" Multumesc

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Chiar ca e usoara.Am salvat-o!

    • MONA , 01 aprilie 2010

      arata foarte gustoasa, extraordinar de faina, daca pot spune asa. cam cat timp si la ce temperatura se coace? multumesc anticipat

    • gabriela bonciu (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Pare buna si usor de pregatit! Maine am sa o incerc si eu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Bun,bun...

    • maria , 31 decembrie 2009

      ff frumos arata

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Foarte buna prajitura economica. Felcitari Maria !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Delicioasa...

    • Maria

      Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Vroiam sa va spun ca am pus 2 fotografii cu prajitura, sau mai bine zis.... cu o jumatate de praji(nimeni nu a asteptat sa fac poza:()

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Pacat ca nu este foto cu rezultatul final!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Buna si economica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Tare buna praji Maria!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Super buna aceasta prajiturica...

    • stefana (Maestru bucatar) , 24 august 2009

      Uuu...pare delicios...O sa incerc si eu reteta....Interesanta ideea cu prajitura economica, asa, ca pe timp de criza....Bravo! tine-o tot asa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -6 ouă
  • -un pahar de faină
  • -un pahar de zahăr
  • -esenţe
  • -un praf de sare
  • -4 linguri de ulei
  • Sirop
  • -1 cana de apa
  • -1 cana de zahăr
  • -putina esenta de rom
  • Crema
  • -1 lingură plină de cacao
  • -3 linguri făină
  • -4 linguri zahăr
  • -1/4 litri lapte
  • -100 gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de Maria
Pastă de peşte cu maioneză

Pastă de peşte cu maioneză

Se amestecă peştele mărunţit cu maioneza, ceapa şi sarea. Se serveşte pe pâine.

25 voturi    19 comentarii
20 min
Salate reci
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat,

20 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Shaorma

Shaorma

Se framanta un aluat ca pentru paine din care se fac turte foarte subtiri(de aproximativ 2 cm) Se

35 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Viorica (Chef de cuisine)

Ingrediente: Blat un pahar de faină Sa ma ajute si pe mine cineva cu traducerea pt " un praf de faina" Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu piersici si mascarpone