autor:

Nitu_Daniela

» » Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, esenta de rom, Crema:, 200 g unt, 600 g branza de vaci, 150 g zahar pudra, esenta de vanilie, Glazura:, 500 ml suc fanta, 4 linguri zahar, 1 plicuri budinca de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.



Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.



Crema:



Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.



Glazura:



Prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.



Asamblare:



Peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina

33 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Calin Gabriela , 05 ianuarie 2015

    pare bun tot

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 500 ml suc fanta
  • 4 linguri zahar
  • 1 plicuri budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nitu_Daniela
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Curcubeu"