autor:

Nitu_Daniela

» » Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, esenta de rom, Crema:, 200 g unt, 600 g branza de vaci, 150 g zahar pudra, esenta de vanilie, Glazura:, 500 ml suc fanta, 4 linguri zahar, 1 plicuri budinca de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.



Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.



Crema:



Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.



Glazura:



Prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.



Asamblare:



Peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

30 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Calin Gabriela , 05 ianuarie 2015

    pare bun tot

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 500 ml suc fanta
  • 4 linguri zahar
  • 1 plicuri budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nitu_Daniela
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu Branza Dulce fara Blat