autor:

Nitu_Daniela

» » Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nitu_Daniela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, esenta de rom, Crema:, 200 g unt, 600 g branza de vaci, 150 g zahar pudra, esenta de vanilie, Glazura:, 500 ml suc fanta, 4 linguri zahar, 1 plicuri budinca de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.



Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.



Crema:



Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.



Glazura:



Prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.



Asamblare:



Peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Uleiul se freaca cu galbenusurile, apoi se adauga peste albusuri,

38 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale de la temperatura camerei le separam. Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Calin Gabriela , 05 ianuarie 2015

    pare bun tot

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 500 ml suc fanta
  • 4 linguri zahar
  • 1 plicuri budinca de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Nitu_Daniela
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme