autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
blat: 6 oua, 4 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 100 ml ulei, crema: 500 g branza de vaci dulce, 200 g zahar pudra, 250 g Margarina Rama Maestro, crema galbena: 2 plicuri budinca vanilie, 1 litru Fanta, 4 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Uleiul se freaca cu galbenusurile, apoi se adauga peste albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga branza.
Se intinde peste blatul racit putin.
Praful de budinca se amesteca cu zaharul in cratita, apoi se adauga Fanta incet, sa nu se faca cocoloase si se pune la foc mic.
Cand se raceste se toarna peste crema de branza. Se da la rece si se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza. albusurile

112 voturi    40 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra Paula , 22 decembrie 2015

    f buna

  • Fara foto

    Ella Amaricai , 18 septembrie 2015

    Cu ce se inlocuieste fanta pentru a face partea de deasupra rosie?

  • Fara foto

    Luminita Abusan , 30 decembrie 2013

    eee fff buna prajitura am facuto si eu

    • Fara foto

      Elena Florescu , 02 noiembrie 2013

      e bonisima,complimente.

    • Fara foto

      violeta , 31 octombrie 2013

      foarte delicioasa

    • Fara foto

      Dana Puscuta , 31 octombrie 2013

      mmmm pur si simpu ..delicioasa..

    • Fara foto

      Butnaru Cristina , 31 octombrie 2013

      eee fff buna prajitura am facuto si eu

    • Fara foto

      Cara Lanciu Cristinaa , 31 octombrie 2013

      e delicioasa si tot timpul apreciata!!

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 27 septembrie 2013

      f buna

    • Fara foto

      Stana Groza , 13 iunie 2013

      imi place

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 04 martie 2013

      Foarte buna prajitura si este foarte aspectoasa dar nu stiu ce e fanta?Asi dori sa o incerc dar nu stiu ce e fanta?Te rog sa-mi explici!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Delicioasa si apetisanta!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Aspectoasa, gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      felicitari pt prajiturica! frumoasa si foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Intotdeauna o pregatesc cu placere , este ff. buna!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      E foarte buna! Felicitari pentru prezentare!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      o pregatesc si eu si ne place foarte mult!

    • Fara foto

      camelia kawadri , 27 decembrie 2009

      felicitari pt prajiturica!pare si foarte gustoasa!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • blat: 6 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • crema: 500 g branza de vaci dulce
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g Margarina Rama Maestro
  • crema galbena: 2 plicuri budinca vanilie
  • 1 litru Fanta
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

violeta

foarte delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu mere si scortisoara