autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fanta

Autor: lili76 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili76 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina, Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar., Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare


Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .

Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)

Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza),

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf copt
  • 6 lg. zahar
  • 2 lg.cacao
  • 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina
  • dar eu am folosit o cutie mascarpone
  • vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina
  • 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta
  • prigat)
  • 2 budinci vanilie
  • 4 lg. zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Amandine