autor:

» » Prajituri

Prajitura fanta

Autor: lili76 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili76 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina, Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar., Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .
Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)
Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf copt
  • 6 lg. zahar
  • 2 lg.cacao
  • 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina
  • dar eu am folosit o cutie mascarpone
  • vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina
  • 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta
  • prigat)
  • 2 budinci vanilie
  • 4 lg. zahar.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Raffaelo rapid