autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fanta

Autor: lili76 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili76 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina, Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar., Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare


Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .

Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)

Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Fanta

Prajitura cu Fanta

Blatul se insiropeaza cu siropul facut din 12 linguri de zahar si 2 cani de apa. Se orneaza pe deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Simpla,buna si de mare efect...zic eu!  Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile

47 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf copt
  • 6 lg. zahar
  • 2 lg.cacao
  • 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina
  • dar eu am folosit o cutie mascarpone
  • vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina
  • 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta
  • prigat)
  • 2 budinci vanilie
  • 4 lg. zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti