autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fanta

Autor: lili76 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili76 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina, Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar., Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare


Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .

Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)

Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si Fanta Madness

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf copt
  • 6 lg. zahar
  • 2 lg.cacao
  • 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina
  • dar eu am folosit o cutie mascarpone
  • vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina
  • 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta
  • prigat)
  • 2 budinci vanilie
  • 4 lg. zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu mere