autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fanta

Autor: lili76 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili76 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat: 6 oua, 100 ml.ulei, 1 praf copt, 6 lg. zahar, 2 lg.cacao, 4 lg.faina, Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina, dar eu am folosit o cutie mascarpone, vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina, 150 gr. zahar., Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta, prigat), 2 budinci vanilie, 4 lg. zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare


Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt se amesteca cu faina si cacao.Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile apoi se adauga amestecul da faina .

Pt. crema margarina se spumeaza cu 150 gr. zahar,cand e spuma se adauga branza(iar eu am adaugat putin colorant rosu pt. a deveni crema roz)

Pt. glazura se amesteca budincile cu 4 lg. zahar se adauga sucul si se pun la fiert pana se ingroasa.Se coace blatul, cand e rece se aseaza crema de branza iar deasupra glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si Fanta Madness

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

30 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 100 ml.ulei
  • 1 praf copt
  • 6 lg. zahar
  • 2 lg.cacao
  • 4 lg.faina
  • Pentru crema: in reteta originala (de pe net) scria 250 gr. branza vaci si un pachet margarina
  • dar eu am folosit o cutie mascarpone
  • vreo 3 lg. de branza de vaci si jumatate pachet margarina
  • 150 gr. zahar.
  • Pentru glazura: 900 ml. suc galben (fanta
  • prigat)
  • 2 budinci vanilie
  • 4 lg. zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata