autor:

GELLERT RAMONA

» » Prajituri

Prajitura Fanta

Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GELLERT RAMONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de: 6 oua, 7 linguri zahar, 1/2 praf de copt, 2 linguri cacao, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 7 linguri de faina., , La crema ne trebuie: 1 cub de 250 gr. margarina Rama Maestro, 100 gr zahar farin, 250 gr branza proaspata de vaci si 1 zahar vanilinat., , La glazura: 400 ml suc de portocale, 5 linguri zahar si 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in prealabil cu uleiul iar pe urma se pune faina amestecata dinainte cu praful de copt si cacao. Toata compozitia se pune in tava in care am pus hartie de copt si se niveleaza frumos cu lingura sau o spatula deoarece trebuie asezata crema peste blat. Se pune in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru aprox. 35-40 minute.
Pregatim crema astfel: margarina (eu de obicei folosesc Rama Maestro) se bate spuma cu zaharul farin si praful de vanilie si la urma adaugam branza de vaci. Atentie: branza de vaci sa nu fie moale caci altfel va curge glazura ce o vom pune deasupra. Dupa ce s-a copt blatul si binenteles s-a racit il asezam pe tava si intindem crema peste blat niveland frumos. Si acum un pont: ca sa fiti siguri ca nu va curge glazura calda mai bine ridicati putin marginile prajiturii cu crema. Pregatim glazura astfel: se pune 300 ml suc de portocale la fiert cu zaharul si cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat in prealabil cu rstul de 100 ml suc. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 2-3 minute. O sa vedeti ca se va intari. Se ia de pe foc glazura si se intinde lingura cu lingura peste crema cat este inca calduta (sa nu fie fierbinte). Se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fanta

Prajitura fanta

Pt. blat se bat albusurile spuma cu zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Praful de copt

9 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale de la temperatura camerei le separam. Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • actrita

    actrita (Chef de cuisine):

    Este o adevarata delicatesa, o pregatesc cu mare drag ori de cate ori am ocazia, am invatat-o reteta pe de rost, si blatul prajiturii merge si ca blat de tort. Merci pentru reteta.

  • Ioana Alexandra

    Ioana Alexandra (Chef de cuisine):

    Super buna !! Si se pot pune mai multe tipuri de Fanta ! Grozav, felicitari !!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Pletosu , 31 decembrie 2013

    o sa o fac si eu ct de curnd....

  • Fara foto

    Rodica Ghiuta , 07 septembrie 2013

    oaw e bestiala.

  • Fara foto

    Flocea Elena , 25 iulie 2013

    o sa o fac si eu ct de curnd....

    • Fara foto

      Lenuca Ujica , 25 iulie 2013

      bunaaaaaaa am facutoo.

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      vai ce dor imi este de aceasta prajitura! de abia astept sa ma duc in vacanta in Romania ca sa mananc! cum pe aici nu se prea gaseste branza de vaci proaspata ca si acasa eu fac crema din nuca de cocos si unt. este foarte buna si asa

    • Alexm

      Alexm (Chef de cuisine) , 15 august 2010

      am facut si eu aceasta prajitura, tot timpul iesa o bunaciune de prajitura ador prajitura:X, numai ca eu pun si stafide in crema si pe glazura nuca de cocos

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de: 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 7 linguri de faina.
  • La crema ne trebuie: 1 cub de 250 gr. margarina Rama Maestro
  • 100 gr zahar farin
  • 250 gr branza proaspata de vaci si 1 zahar vanilinat.
  • La glazura: 400 ml suc de portocale
  • 5 linguri zahar si 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de GELLERT RAMONA
RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

RULADA DE CASCAVAL CU SUNCA SI ARDEI ROSU

Intai se prepara umplutura astfel: se amesteca brinza de vaci care trebuie sa fie mai seaca cu untul,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
PRAJITURA REGALA

PRAJITURA REGALA

Pentru inceput se separa ouale, (galbenusurile se pun deoparte intr-un bol), se bat albusurile de

164 voturi    39 comentarii
1h
Prajituri
PULPE COAPTE LA CUPTOR

PULPE COAPTE LA CUPTOR

Se spala bine pulpele. Condimentele se amesteca si se freaca bine-bine carnea cu amestecul de condimente.

3 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

vai ce dor imi este de aceasta prajitura! de abia astept sa ma duc in vacanta in Romania ca sa mananc! cum pe aici nu se prea gaseste branza de vaci proaspata ca si acasa eu fac crema din nuca de cocos si unt. este foarte buna si asa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si jeleu