Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prajitura festiva caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri nuci macinate
  • 3 linguri faina.
  • Pentru crema
  • 1 pachet margarina
  • 450 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri nuci macinate
  • Facultativ va mai trebuie o ciocolata alba

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna peste spuma de bezea. Se toarna in tava si se pune in cuptorul preincalzit.

Se pune jumatate din zahar cu nucile la caramelizat, cand este gata se adauga margarina taiata cubulete, si se da la o parte. Cealalta parte din zahar se amesteca cu galbenusurile si se toarna peste prima compozitie din zahar caramelizat. Se amesteca continuu la foc mic pana se obtine o crema.

Se rastoarna blatul fierbinte peste care se pune ciocolata alba topita, apoi crema caramel. Se lasa cateva ore si se taie patrate. Se decoreaza cu ornamente colorate, creioane Dr.Oetker etc. Este o prajitura delicioasa, cu un grad mic dificultate, dar foarte gustuoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor