Reteta postata pe: 16 februarie 2010
Ingrediente
1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama), 200 g.zahar, 5 oua, 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!), 1 praf de copt, 200 ml.lapte (o ceasca), 2 linguri cacao, 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare), 2 pumni nuca taiata marunt, 200 g.zahar (la albusul batut spuma), 350 g.faina, ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Si mie imi place aceasta prajitura.Nici eu nu am mai facut-o de multa vreme.
Nadia Maria , 17 februarie 2010
Bna si simpla.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
N-am mai facut de mult, figaro! A fost prima prajitura pe care am invatat s-o fac si a fost ani la rand, favorita mea! Foarte buna!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Ce bine arata!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Foarte buna prajitura!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Un deliciu...