autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama), 200 g.zahar, 5 oua, 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!), 1 praf de copt, 200 ml.lapte (o ceasca), 2 linguri cacao, 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare), 2 pumni nuca taiata marunt, 200 g.zahar (la albusul batut spuma), 350 g.faina, ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    excelenta..o stiu..o facea si mama mea...am sa o fac...multumesc.....<3

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    E foarte buna !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Si mie imi place aceasta prajitura.Nici eu nu am mai facut-o de multa vreme.

    • Nadia Maria , 17 februarie 2010

      Bna si simpla.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      N-am mai facut de mult, figaro! A fost prima prajitura pe care am invatat s-o fac si a fost ani la rand, favorita mea! Foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ce bine arata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte buna prajitura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama)
  • 200 g.zahar
  • 5 oua
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie
  • esenta de rom (ce arome va plac!)
  • 1 praf de copt
  • 200 ml.lapte (o ceasca)
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise
  • dar cred ca merge de oricare)
  • 2 pumni nuca taiata marunt
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma)
  • 350 g.faina
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

excelenta..o stiu..o facea si mama mea...am sa o fac...multumesc.....<3

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PRAJITURA CU BRANZA