autor:

giorgiana

» » Prajituri

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama), 200 g.zahar, 5 oua, 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie, esenta de rom (ce arome va plac!), 1 praf de copt, 200 ml.lapte (o ceasca), 2 linguri cacao, 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare), 2 pumni nuca taiata marunt, 200 g.zahar (la albusul batut spuma), 350 g.faina, ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar. Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banofee pie

Banofee pie

Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic

4 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2013

    excelenta..o stiu..o facea si mama mea...am sa o fac...multumesc.....<3

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    E foarte buna !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Si mie imi place aceasta prajitura.Nici eu nu am mai facut-o de multa vreme.

    • Fara foto

      Nadia Maria , 17 februarie 2010

      Bna si simpla.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      N-am mai facut de mult, figaro! A fost prima prajitura pe care am invatat s-o fac si a fost ani la rand, favorita mea! Foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ce bine arata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Foarte buna prajitura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de margarina (eu am pus un cub Rama)
  • 200 g.zahar
  • 5 oua
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie
  • esenta de rom (ce arome va plac!)
  • 1 praf de copt
  • 200 ml.lapte (o ceasca)
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise
  • dar cred ca merge de oricare)
  • 2 pumni nuca taiata marunt
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma)
  • 350 g.faina
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

40 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

20 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

excelenta..o stiu..o facea si mama mea...am sa o fac...multumesc.....<3

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu alune si cafea