Ingrediente
Ingrediente, , foi de cacao:, -100 gr margarina Rama, -100 gr zahar pudra, -1 ou, -1 lingura cacao, -1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie, -400 gr faina, , foaia de vanilie:, -3 oua, -6 linguri zahar, -6 linguri faina, -1 plic zahar vanilat, , crema:, -500 ml lapte, -5 liguri faina, -7 linguri zahar, -200 gr unt, -1 plic zahar vanilat, -1 lamaie, glazura:, -3 albusuri, -200 gr zahar
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Foi de cacao:
Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.
Foaia de vanilie:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.
crema:
Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa.Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilia si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.
Glazura.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.
Se aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doua foaie maro apoi se puna glazura si se da la rece pana a doaua zi
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Arata foarte bine...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Chiar a e o prajitura fina. Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Arata foarte bine, si cred ca e si foarte gustoasa!