Spalam merele, le indepartam casuta cu seminte si le dam pe razatoare , cu tot cu coaja. Adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam bine si le lasam de-oparte.
Separat intr-un bol, punem zaharul, faina, grisul, praful de copt si omogenizam.
Margarina o taiem in trei bucati egale.
Luam o tava,( eu am folosit una de 35/26 cm) o ungem bine cu margarina si o tapetam cu pesmetul. O portie din margarina,taiata in cuburi, o repartizam peste pesmet, presaram deasupra jumatate din fainoase si apoi jumatate din cantitatea de mere(cu tot cu zeama lasata-nu trebue stoarse deloc). Repetam operatiunea cu margarina , fainoase, restul de mere, margarina si deasupra presaram nuca.
Dam la cuptorul dinainte incalzit si coacem la foc moderat, 60 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferam pe o tava/platou si o portionam. Se poate servi ca atare sau cu un mot generos din frisca, simpla sau cu amestec de fructe, cum am servit eu.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii