Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga treptat 300 gr. zahar si se mai bate spuma sa se topeasca zaharul, apoi se adauga nuca si 3 linguri de faina.
Se unge dosul unei tavi, potrivite ca marime, cu ulei, apoi se pune o coala de hartie alba si aceasta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Compozitia se imparte in 3.
Se ia prima parte si se intinde uniform cu ajutorul unui cutit, pe dosul tavii pregatite. Se da la cuptorul potrivit de incins cam 10 min. Dupa ce scoatem foaia de prajitura din cuptor imediat indepartam hartia. La fel coacem inca 2 foi.
CREMA
Cele 9 galbenuse se fierb pe baie de aburi cu 200 gr. zahar pana se ingroasa. Se raceste. Untul sau margarina se fraca spuma si se amesteca trptat cu crema de galbenuse.
Se ung foile cu crema, se unge si foaia de deasupra cu putina crema peste care se presara nuca macinata (se opreste putin de la blat). Se taie a doua zi. Este delicioasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii