autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura fina cu nuca

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2007

Ingrediente
9 oua, 500 gr. zahar, 300 gr. nuca macinata, 3 linguri de faina, 1 pachet unt sau margarina Rama

Dificultate: Medie Timp: 1h

84 voturi

Mod de preparare


Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga treptat 300 gr. zahar si se mai bate spuma sa se topeasca zaharul, apoi se adauga nuca si 3 linguri de faina.



Se unge dosul unei tavi, potrivite ca marime, cu ulei, apoi se pune o coala de hartie alba si aceasta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Compozitia se imparte in 3.



Se ia prima parte si se intinde uniform cu ajutorul unui cutit, pe dosul tavii pregatite. Se da la cuptorul potrivit de incins cam 10 min. Dupa ce scoatem foaia de prajitura din cuptor imediat indepartam hartia. La fel coacem inca 2 foi.



CREMA



Cele 9 galbenuse se fierb pe baie de aburi cu 200 gr. zahar pana se ingroasa. Se raceste. Untul sau margarina se fraca spuma si se amesteca trptat cu crema de galbenuse.



Se ung foile cu crema, se unge si foaia de deasupra cu putina crema peste care se presara nuca macinata (se opreste putin de la blat). Se taie a doua zi. Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu portocala si nuca de cocos

Briose cu portocala si nuca de cocos

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ANCA , 22 decembrie 2009

    ESTE PRAJITURA MEA PREFERATA,EU STIAM CA SE NUMESTE "VLADUT"

  • Fara foto

    Carmen Enache (Chef de cuisine) , 29 mai 2008

    Este o prajitura foarte buna, pe care am incercat-o cu emotie, dar a iesit super. Familia mea o adora. Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h

84 voturi

Ingrediente

  • 9 oua
  • 500 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet unt sau margarina Rama

Raporteaza reteta

ANCA

ESTE PRAJITURA MEA PREFERATA,EU STIAM CA SE NUMESTE "VLADUT"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu zmeura si crema aerata