autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FINA

Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Ingrediente
PENTRU PANDISPAN:, 4 oua, 150 g zahar, 200 g faina, o lingurita bicarbonat de sodiu stins, , CREMA, 130 g nuci macinate, 1-2 lingura cu varf margarina, o lingura cacao, 50 ml esenta rom, 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit, gem de caise, un pachet frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

PANDISPANUL
Oualele se amesteca cu zaharul si se bat foarte bine si se adauga faina in ploaie apoi bicarbonatul de sodiu.
Compozitia se pune inte-o tava dreptunghiulara ( L 33 cm - l 21 cm),unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic.
PNDISPANUL copt si racit se taie de-a lungul la junatate .Partea de deasupra se farimiteaza intr-un castron peste care se pune siropul,esenta de rom,nuci cacao margarina si se amesteca bine.
Peste blatul ramas se intinde gemul de caise in strat subtire peste care se intinde compozitia de mai sus si un alt strat de frisca .Se rade ciocolata deasupra sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Prajitura cu ghimbir, morcovi si glazura de branza fina

Mixam ouale, zaharul brun, uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, faina, apoi adaugam scortisoara,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura fina cu crema de vanilie si jeleu de rodie

Prajitura fina cu crema de vanilie si jeleu de rodie

Se bat cu telul ouale impreuna cu zaharul, laptele, uleiul, praful de sare si amoniacul stins cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • PENTRU PANDISPAN:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • CREMA
  • 130 g nuci macinate
  • 1-2 lingura cu varf margarina
  • o lingura cacao
  • 50 ml esenta rom
  • 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit
  • gem de caise
  • un pachet frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie