autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FINA

Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Ingrediente
PENTRU PANDISPAN:, 4 oua, 150 g zahar, 200 g faina, o lingurita bicarbonat de sodiu stins, , CREMA, 130 g nuci macinate, 1-2 lingura cu varf margarina, o lingura cacao, 50 ml esenta rom, 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit, gem de caise, un pachet frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

PANDISPANUL
Oualele se amesteca cu zaharul si se bat foarte bine si se adauga faina in ploaie apoi bicarbonatul de sodiu.
Compozitia se pune inte-o tava dreptunghiulara ( L 33 cm - l 21 cm),unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic.
PNDISPANUL copt si racit se taie de-a lungul la junatate .Partea de deasupra se farimiteaza intr-un castron peste care se pune siropul,esenta de rom,nuci cacao margarina si se amesteca bine.
Peste blatul ramas se intinde gemul de caise in strat subtire peste care se intinde compozitia de mai sus si un alt strat de frisca .Se rade ciocolata deasupra sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Prajitura fina cu sfecla si crema de branza

Blatul: Pregatim, prima data, o forma de copt (eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm) si

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Prajitura cu crema fina de branza si fructe

Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • PENTRU PANDISPAN:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • CREMA
  • 130 g nuci macinate
  • 1-2 lingura cu varf margarina
  • o lingura cacao
  • 50 ml esenta rom
  • 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit
  • gem de caise
  • un pachet frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Biscuiti cu unt glazurati