autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FINA

Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARIA MIHAELA DIMAN (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2005

Ingrediente
PENTRU PANDISPAN:, 4 oua, 150 g zahar, 200 g faina, o lingurita bicarbonat de sodiu stins, , CREMA, 130 g nuci macinate, 1-2 lingura cu varf margarina, o lingura cacao, 50 ml esenta rom, 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit, gem de caise, un pachet frisca,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

PANDISPANUL
Oualele se amesteca cu zaharul si se bat foarte bine si se adauga faina in ploaie apoi bicarbonatul de sodiu.
Compozitia se pune inte-o tava dreptunghiulara ( L 33 cm - l 21 cm),unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic.
PNDISPANUL copt si racit se taie de-a lungul la junatate .Partea de deasupra se farimiteaza intr-un castron peste care se pune siropul,esenta de rom,nuci cacao margarina si se amesteca bine.
Peste blatul ramas se intinde gemul de caise in strat subtire peste care se intinde compozitia de mai sus si un alt strat de frisca .Se rade ciocolata deasupra sau nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura fina cu menta si kiwi

Prajitura fina cu menta si kiwi

1;Se fac pe rand 2 blaturi egale ca dimensiuni,din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra

Am luat dintr-un magazin aici in Franta o crema de branza Gervita care este spumoasa, fina si am

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • PENTRU PANDISPAN:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • CREMA
  • 130 g nuci macinate
  • 1-2 lingura cu varf margarina
  • o lingura cacao
  • 50 ml esenta rom
  • 150 ml sirop zahar ars,fiert si racit
  • gem de caise
  • un pachet frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta "Martisor"