Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale, apoi adaugam 400gr faina, 100gr nuca macinata (sau migdale macinate) si 1 lingurita de scortisoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Nu va speriati, aluatul obtinut va fi mai moale. Am folosit o tava cu L=40cm, si l=28cm.
In tava am pus folie de aluminiu (sau hartie de copt) si aluatul l-am intins in tava cu mana umezita in apa rece, in asa fel incat pe margini aluatul sa fie ridicat.
Merele le curatam, le indepartam cotorul si le feliem subtire. Feliile de mere le asezam peste aluat cat mai des. Cele 4 oua le batem putin cu furculita impreuna cu 8 linguri de zahar, adaugam sticluta cu esenta de vanilie si la sfarsit punem si cei 200ml de lapte.
Aceasta compozitie o turnam peste merele asezate pe aluat, presaram deasupra cele 2 plicuri cu zahar vanilat si dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 40 min la foc mic.
Prajitura se scoate, se lasa sa raceasca si numai atunci se taie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii