autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FOIETAJ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, faina cat cuprinde cca 600 g, 2 oua, o lingura amoniac, Pentru crema:, 1 pachet unt, 250 g zahar pudra, 1-2 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.
Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).
Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).Se framanta a
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FOIETAJ" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Cataief cu nuca si branza dulce-specific tarilor arabe in Ramadan

Cataief cu nuca si branza dulce-specific tarilor arabe in Ramadan

Cataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu

14 voturi    13 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

9 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mustateaflorina , 19 martie 2010

    imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

6 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

mustateaflorina

imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Fast and Black

Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse