autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA FOIETAJ

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, faina cat cuprinde cca 600 g, 2 oua, o lingura amoniac, Pentru crema:, 1 pachet unt, 250 g zahar pudra, 1-2 linguri cacao, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.
Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA FOIETAJ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de morcov cu crema custard

Prajitura de morcov cu crema custard

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Adaugam

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura sara-bezea si gem

Prajitura sara-bezea si gem

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand

8 voturi    11 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mustateaflorina , 19 martie 2010

    imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Fara foto

mustateaflorina

imi place reteta mult si vreau sa fac si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa