PRAJITURA FOIETAJ

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • faina cat cuprinde cca 600 g
  • 2 oua
  • o lingura amoniac
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Amoniacul se stinge in laptele infierbantat.Se adauga uleiul,zaharul,ouale si se bat foarte bine.Se adauga faina cat cuprinde(cca 600 g).Se framanta aluatul si se imparte in trei parti.Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la foc iute.

Se freaca bine untul cu zaharul pana se omogenizeaza si se obtine o pasta cremoasa,se adauga cacao si esenta de rom. Crema se intinde dupa ce se racesc foile si se taie a doua zi(foaie,crema,foaie,crema,foaie).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise