autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura frageda cu prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
750 g prune, 300 g zahar, 250 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 4 oua, 1/2 plic praf de copt, 100 g zeamil, 250 g faina, 2 linguri pesmet, 30 g stifturi de migdale, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra., (pentru 16 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se presara peste ele 50 g zahar.

Se freaca untul spuma, se adauga sarea si restul de zahar si se amesteca in continuare, pana ce se topeste zaharul. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si zeamilul si, la sfarsit, albusurile batute bine.

Se unge o tava cu unt, se presara pesmetul si se intinde jumatate din aluat. Se da la cuptorul incins si se coace 10 minute la 180 grade C, dupa care se scoate din cuptor.

Se acopera cu prune, deasupra se intinde restul de aluat si se presara cu migdalele taiate.

Se coace inca 40 de minute si cand e gata se pudreaza cu zaharul farin amestecat cu cel vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Foi: intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte.

29 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Briose umplute

Briose umplute

Ingredientele pentru aluat le-am amestecat intr-un castron cu mixerul. In formele de briose am pus

5 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 750 g prune
  • 300 g zahar
  • 250 g unt moale
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g zeamil
  • 250 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g stifturi de migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu blat de cocos