autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura frantuzeasca

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
2 foi de foietaj, Umplutura, 150 g unt, 150 g zahar pudra vanilat, 150 g razatura de migdale faramitate, 2 linguri amidon, un plic zahar vanilat, 3 oua, Glazura, un ou, un plic zahar vanilat, o lingura lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Umplutura:
Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora.
In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt,intindem o foaie pe care o ungem cu oul batut pentru glazura pe toate laturile cam 2 cm latime.Asezam umplutura pe mijlocul foii, peste care cealalta foaie si apasam pe margini sa se prinda bine o foaie de cealalta (am uns marginile ca sa se lipeasca mai bine foile)Cu furculita apasam bine pe margini sa obtinem si o forma frumoasa de biscuite.
Cu un cutit bine ascutit, taiem in diagonala fasii numai foaia de deasupra in ambele directii astfel incat sa obtinem romburi, dar nu atingem prima foaie.
Ungem cu glazura de ou si dam la rece pentru cateva minute, apoi la cuptorul incins pana se rumeneste. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Frantuzeasca

Prajitura Frantuzeasca

Punem faina intr-un vas, adaugam praful de copt, cacaoa, zaharul, untul/margarina la temperatura

33 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Lumi Spirea , 20 decembrie 2013

    crema este fara lapte?

  • mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Excelent gustul de migdale!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Foarte ademenitoare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 foi de foietaj
  • Umplutura
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 150 g razatura de migdale faramitate
  • 2 linguri amidon
  • un plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • Glazura
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mira (Chef de cuisine)

Excelent gustul de migdale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Bile cu vişine şi Oreo