autor:

Fodor_Alina

» » Prajituri

Prajitura Furnica

Autor: Fodor_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fodor_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
- un pachet foi napolitane, - 8 albusuri, - 8 linguri zahar, - 5 linguri mac, - 3 1/2 linguri mac, - 1 plic praf de copt, crema:, - 2 cani lapte, - 4 linguri faina, - 250 g zahar, - 1 esenta vanilie, - 8 galbenusuri, - 1 pachet margarina rama sau unirea

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Prepararea foilor:

Se fac 2 dupa cum urmeaza:

- se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute.

-la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie

Prepararea cremei:

-se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia.

- dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri.

- se lasa la racit

- dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina

Ansamblarea prajiturii:

-foaie de napolitana

-crema

-foaia cu mac

-crema

-foaie de napolitana

-crema

-foaie cu mac

-crema

-foaie de napolitana

Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

68 voturi    18 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Cornulete fragede

Cornulete fragede

1. Facem un aluat din faina, untura, esenta de vanilie, apa si un praf de sare. Punem la inceput

44 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - un pachet foi napolitane
  • - 8 albusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 5 linguri mac
  • - 3 1/2 linguri mac
  • - 1 plic praf de copt
  • crema:
  • - 2 cani lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 250 g zahar
  • - 1 esenta vanilie
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 pachet margarina rama sau unirea

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu