Prepararea foilor:
Se fac 2 dupa cum urmeaza:
- se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt.
- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute.
-la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie
Prepararea cremei:
-se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia.
- dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri.
- se lasa la racit
- dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina
Ansamblarea prajiturii:
-foaie de napolitana
-crema
-foaia cu mac
-crema
-foaie de napolitana
-crema
-foaie cu mac
-crema
-foaie de napolitana
Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii