Prajitura Furnica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - un pachet foi napolitane;
  • - 8 albusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 5 linguri mac
  • - 3 1/2 linguri mac
  • - 1 plic praf de copt
  • crema:
  • - 2 cani lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 250 g zahar
  • - 1 esenta vanilie
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 pachet margarina rama sau unirea

Mod de preparare

Prepararea foilor:

Se fac 2 dupa cum urmeaza:

- se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute.

-la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie

Prepararea cremei:

-se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia.

- dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri.

- se lasa la racit

- dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina

Ansamblarea prajiturii:

-foaie de napolitana

-crema

-foaia cu mac

-crema

-foaie de napolitana

-crema

-foaie cu mac

-crema

-foaie de napolitana

Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise