autor:

Fodor_Alina

» » Prajituri

Prajitura Furnica

Autor: Fodor_Alina (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fodor_Alina (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
- un pachet foi napolitane, - 8 albusuri, - 8 linguri zahar, - 5 linguri mac, - 3 1/2 linguri mac, - 1 plic praf de copt, crema:, - 2 cani lapte, - 4 linguri faina, - 250 g zahar, - 1 esenta vanilie, - 8 galbenusuri, - 1 pachet margarina rama sau unirea

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Prepararea foilor:

Se fac 2 dupa cum urmeaza:

- se bat spuma 4 albusuri cu 4 linguri zahar, dupa ce s-a batut bine spuma, se ia o lingura si se amesteca spuma obtinuta cu un amestec de 1 lingura jumate de faina, 2 linguri jumate de mac si jumatate plic praf de copt.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau doar cu foaie de copt si se introduce la cuptor pentru maxim 20 de minute.

-la fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie

Prepararea cremei:

-se pune la fiert laptele, faina, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu grija ca sa nu se formeze cocoloase, se fierbe pana se ingroasa compozitia.

- dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga cele 8 galbenusuri.

- se lasa la racit

- dupa ce s-a racit se amesteca cu pachetul de margarina

Ansamblarea prajiturii:

-foaie de napolitana

-crema

-foaia cu mac

-crema

-foaie de napolitana

-crema

-foaie cu mac

-crema

-foaie de napolitana

Deasupra se face o glazura de cacao: 2 linguri cacao,3 linguri zahar praf, margarina cat o nuca si 3 linguri apa fierbinte.Se amesteca toate acestea,iar apoi glazura se intinde pe prajitura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

66 voturi    18 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu 1 lingura de lapte caldut.Faina pentru prajituri

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • - un pachet foi napolitane
  • - 8 albusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 5 linguri mac
  • - 3 1/2 linguri mac
  • - 1 plic praf de copt
  • crema:
  • - 2 cani lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 250 g zahar
  • - 1 esenta vanilie
  • - 8 galbenusuri
  • - 1 pachet margarina rama sau unirea

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere