autor:

cheche

» » Prajituri

Prajitura "Furnica"

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2011

Ingrediente
Blat I: 6 albusuri,6 linguri zahar,3 linguri mac macinat,3 linguri faina, , Blat II: 5 albusuri,5 linguri zahar,4 linguri nuca macinata,3 linguri faina, , Crema:11 galbenusuri,250g zahar,1 pachet margarina,1 esenta de vanilie, , In plus:o foaie de napolitana si ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

68 voturi

Mod de preparare

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final faina,amestecand cu grija de jos in sus,de preferinta cu o lingura de lemn.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptorul preincalzit pt 35-40 de minute,la foc moderat.
Apoi se rastoarna din tava,se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.
Pentru blatul II se procedeaza la fel,adica se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi nuca macinata,iar la final faina.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute la foc moderat.
Pentru crema se mixeaza galbenusurile cu zaharul,apoi se pun pe baie de aburi si se lasa pana se ingroasa ca o crema.Dupa ce s-a ingrosat,se lasa la racit.
Intre timp,se mixeaza spumos margarina si se adauga pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri(rece).Se pune si esenta de vanilie si se amesteca pana la omogenizare.
Asamblarea prajiturii incepe cu foaia de napolitana unsa cu 1/3 din crema,blatul I(cel cu mac),1/3 din crema,blatul II(cel cu nuca),restul de crema si deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Furnica"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

1.Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Popa , 09 august 2015

    Ella Emanuella Mitrofan ...mirosea pentru ca este grasime naturala, din smantana, daca era cu tot felul de E-uri, il puteai tine un an...

  • Fara foto

    Ella Emanuella Mitrofan , 26 aprilie 2015

    De parca untul mai este ce a fost odata! Am luat un pachet si nici dupa o luna nu mirosea a ranced

  • Fara foto

    Lidia Radu , 26 aprilie 2015

    Eu o fac f des e prajitura mea favorita

    • Fara foto

      Andreea Andrei , 31 martie 2015

      Eu in aceasta crema as pune si niste nuca prajita si tocata marunt ... Cred ca e o bunatate... Poate am sa o incerc de Paste.

    • Fara foto

      Zena Marcela , 21 februarie 2015

      Ba pot fii printate

    • Fara foto

      Ana Veres , 05 februarie 2015

      de o viata folosim margarina si n-am murit nici unul dar este liber sa foloseasca fiecare ce vrea sau ce-si permite (toti stim ca nu este sanatoasa margarina )

    • Fara foto

      Sorina Ghidiu , 27 decembrie 2014

      Cine va opreste sa folositi unt? Ce atatea comentarii

    • Fara foto

      Hristinica Cuzmov , 27 decembrie 2014

      ai sus, deasupra fotografiei, doua butoane-save si print, dupa cum iti doresti

    • Fara foto

      Rozi Muresan , 19 octombrie 2014

      RETETELE NU POT FI PRINTATE?!

    • Daniela_Prisacariu

      Daniela_Prisacariu (Maestru bucatar) , 12 octombrie 2014

      Dupa cum am spus,indiferent de ce folosesti,important e sa fie testata!

    • Fara foto

      Daniela Prisacariu , 12 octombrie 2014

      Cu ujt sau margarina,fiecare dupa cum crede de cuviinta,important e ca trebuie testata!

    • Fara foto

      Emilia Cioanca , 01 septembrie 2014

      ieste mai buna cu unt!!!

    • Fara foto

      Sandu Mihaela , 31 august 2014

      are dreptate daniela,folositi fratilor unt!

    • Fara foto

      Daniela Maxim , 31 august 2014

      Toate prajiturile de pe acest site sunt cu margarina.....retetele care contin aceasta otrava ar trebui retrase de pe site-uri.

    • Fara foto

      Liana Ban , 23 ianuarie 2014

      Am savarsit-o ...foarte buna ....insa putin cam dulce

    • Fara foto

      Eugenia Ungureanu , 28 decembrie 2013

      e super!!!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

      bueno!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Daca e cu mac, imi place!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

68 voturi

Ingrediente

  • Blat I: 6 albusuri,6 linguri zahar,3 linguri mac macinat,3 linguri faina
  • Blat II: 5 albusuri,5 linguri zahar,4 linguri nuca macinata,3 linguri faina
  • Crema:11 galbenusuri,250g zahar,1 pachet margarina,1 esenta de vanilie
  • In plus:o foaie de napolitana si ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Daniela_Prisacariu (Maestru bucatar)

Dupa cum am spus,indiferent de ce folosesti,important e sa fie testata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale