Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final faina,amestecand cu grija de jos in sus,de preferinta cu o lingura de lemn.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptorul preincalzit pt 35-40 de minute,la foc moderat.
Apoi se rastoarna din tava,se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.
Pentru blatul II se procedeaza la fel,adica se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi nuca macinata,iar la final faina.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute la foc moderat.
Pentru crema se mixeaza galbenusurile cu zaharul,apoi se pun pe baie de aburi si se lasa pana se ingroasa ca o crema.Dupa ce s-a ingrosat,se lasa la racit.
Intre timp,se mixeaza spumos margarina si se adauga pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri(rece).Se pune si esenta de vanilie si se amesteca pana la omogenizare.
Asamblarea prajiturii incepe cu foaia de napolitana unsa cu 1/3 din crema,blatul I(cel cu mac),1/3 din crema,blatul II(cel cu nuca),restul de crema si deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii