autor:

» » Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2016

Ingrediente
Foile: 150 g untură, 100 g zahăr, 400 g făină, 3 linguri de lapte sau smântână, 1ou întreg, 1 praf de copt, facultativ 2 linguri de cacao., Umplutura: 25 gr nuca macinata, 250 gr zahar, 1 plic de vanilie, 4 albusuri, gem de caise sau capsuni, Glazura: 4 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, putina ciocolata razuita

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma de la 4 albuşuri. Se pune a doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem ciocolată. Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos, dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Foile: 150 g untură
  • 100 g zahăr
  • 400 g făină
  • 3 linguri de lapte sau smântână
  • 1ou întreg
  • 1 praf de copt
  • facultativ 2 linguri de cacao.
  • Umplutura: 25 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 4 albusuri
  • gem de caise sau capsuni
  • Glazura: 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • putina ciocolata razuita

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu cea mai buna reteta