Intr-una din zile asteptam niste prieteni pe la mine si am vrut sa-i servesc cu ceva dulce facut in casa.Desi am tot cautat din blog in blog,nu m-am putut decide la o reteta anume.Nu doream nici o reteta pe care o mai facusem deja,vroiam ceva nou,asa ca iata ce a iesit......
Am facut un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar,adaugand apoi galbenusurile,uleiul,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Am uns o forma cu ulei si am tapetat-o cu faina,punand apoi compozitie si introducand-o la cuptor.
Intre timp am pus cana de lapte,cele 2 oua si zaharul pe foc si le-am lasat pana au devenit asemeni unei smantani mai groase.Cand aceasta crema s-a racit putin am adaugat gelatina(care a fost pusa la inmuiat) si frisca batuta.
Am taiat blatul in doua si am intins crema,blat,crema apoi glazura(am pus ciocolata la bain-marie iar cand s-a topit am adaugat niste frisca lichida-dar se poate pune si unt).
Pofta buna!!!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii