Prajitura Georgiana

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Georgiana

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 10 g gelatina
  • 150 g zahar
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Intr-una din zile asteptam niste prieteni pe la mine si am vrut sa-i servesc cu ceva dulce facut in casa.Desi am tot cautat din blog in blog,nu m-am putut decide la o reteta anume.Nu doream nici o reteta pe care o mai facusem deja,vroiam ceva nou,asa ca iata ce a iesit......

Am facut un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar,adaugand apoi galbenusurile,uleiul,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Am uns o forma cu ulei si am tapetat-o cu faina,punand apoi compozitie si introducand-o la cuptor.

Intre timp am pus cana de lapte,cele 2 oua si zaharul pe foc si le-am lasat pana au devenit asemeni unei smantani mai groase.Cand aceasta crema s-a racit putin am adaugat gelatina(care a fost pusa la inmuiat) si frisca batuta.

Am taiat blatul in doua si am intins crema,blat,crema apoi glazura(am pus ciocolata la bain-marie iar cand s-a topit am adaugat niste frisca lichida-dar se poate pune si unt).

Pofta buna!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise