autor:

Georgiana

» » Dulciuri diverse

Prajitura Georgiana

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2010

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri faina, 3 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, , Crema:, 2 oua, 250 ml frisca lichida, 1 cana lapte, 10 g gelatina, 150 g zahar, , Glazura:, 150 g ciocolata, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

23 voturi

Mod de preparare

Intr-una din zile asteptam niste prieteni pe la mine si am vrut sa-i servesc cu ceva dulce facut in casa.Desi am tot cautat din blog in blog,nu m-am putut decide la o reteta anume.Nu doream nici o reteta pe care o mai facusem deja,vroiam ceva nou,asa ca iata ce a iesit......
Am facut un blat din 5 albusuri batute spuma cu 5 linguri de zahar,adaugand apoi galbenusurile,uleiul,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Am uns o forma cu ulei si am tapetat-o cu faina,punand apoi compozitie si introducand-o la cuptor.
Intre timp am pus cana de lapte,cele 2 oua si zaharul pe foc si le-am lasat pana au devenit asemeni unei smantani mai groase.Cand aceasta crema s-a racit putin am adaugat gelatina(care a fost pusa la inmuiat) si frisca batuta.
Am taiat blatul in doua si am intins crema,blat,crema apoi glazura(am pus ciocolata la bain-marie iar cand s-a topit am adaugat niste frisca lichida-dar se poate pune si unt).
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Georgiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
rafaello

rafaello

Se amesteca untul cu zaharul praf si cu laptele praf, se adauga napolitanele razalite. Compozitia

3 voturi    11 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Georgiana

    Georgiana (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Se bat putin oualele cu zaharul dupa care se adauga laptele.Sper ca am fost destul de explicita.Daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa imi spui.Sper ca te-am convins sa incerci reteta.

  • costy hunny

    costy hunny (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Arata tare bine!dar nu am inteles cum se face crema cum procedez cu ouale?le pun intregi sau batute peste lapte?ast rasp.mersi Felicitari!

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    Felicitari pt prajitura.Arata foarte bine si sunt sigura ca e si gustoasa.Am salvat si eu reteta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Bine mai arata !

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Aspectuoasa,simpla si sigur delicioasa.Salvata reteta,felicitari!!!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      arata f bine sigur este si buna

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Tare bunã trebuie sã fie!!!felicitãri :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Are tot ce ii trebuie sa fie buna.Bravo,imi place mult.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Cred ca e foarte delicioasa......*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Arata apetisant! Bravo!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Arata foarte bine si sigur a fost delicioasa...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

23 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cana lapte
  • 10 g gelatina
  • 150 g zahar
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Georgiana (Chef de cuisine)

Se bat putin oualele cu zaharul dupa care se adauga laptele.Sper ca am fost destul de explicita.Daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa imi spui.Sper ca te-am convins sa incerci reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza