autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Prajitura Georgiana

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
Blat, zahar 200gr, faina 500gr, nuci macinate 200gr, ulei 6 lg, apa minerala (suc)400 ml, praf de copt 2 pachetele, esenta de rom, Crema, frisca vegetala 600ml, gelatina 2 pliculete, zahar 100gr, jeleu 1 plic, esenta de vanilie, Sirop, zahar 200gr, apa 200ml, o lamaie, Decor, frisca vegetala 300 ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

72 voturi

Mod de preparare

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava(34/40) si se coace la foc potrivit.Blatul este copt atunci cand incercat cu o scobitoare aceasta ramane curata. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic ,dupa ce s-a racit se taie cubulete mici. Intre timp se prepara crema astfel:batem frisca cu zaharul iar peste ia adaugam gelatina dizolvata in 150 ml apa calduta si esenta de vanilie..Se amesteca si se pune intre cele doua foi care au fost insiropate.Inainte de a aseza a doua foaie se pun si bucatelele de jeleu. Se da la rece cateva ore apoi se portioneasa si se orneaza cu frisca dupa gustul fiecaruia
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Georgiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Intr-una din zile asteptam niste prieteni pe la mine si am vrut sa-i servesc cu ceva dulce facut

23 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Punem ouale in robot impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt,le amestecam 10 min apoi treptat

2 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Apetisanta!

  • Fara foto

    iony , 28 mai 2010

    arata foarte bine!!!!!am s-o incerc si eu si sper sa arate lafel de bine ca a ta....."sunt incepatoare".....dar reteta nu este deloc complicata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Arata super !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Arata foarte ,foarte bine prajitura . Imi place la nebunie stilul asta de ornare individuala a fiecarei bucatele , par a fi din cofetarie facute de super profesionali.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta, arata f. bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      A mai intalnit retete de prajituri fara oua si sunt foarte bune.Are destul praf de copt.Felicitari,ai votul meu,trebuie testata.Ai o prezentare deosebita.

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      -Diana in blatul acesta nu se pun oua...eu am facut aceasta prajitura pentru Sf Gheorghe si era post.Blatul se aseamana cu negreasa de post ,singura diferenta e ca in loc de cacao eu am folosit nuca macinata

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      oua nu se pun in blat??

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Multumesc frumos pentru raspuns.Am s-o incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Succes la...prajiturit de sarbatori!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      Mirey este vorba de 400ml apa sau suc...nu exista virgula fiindca atunci cand am postat-o le-am pus unele sub altele...nu am stiut ca nu o sa apara in coloana asa cum le-am pus eu :(

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      Foarte bine arata,doar ca nu am inteles daca suc trebuie 400 ml;nu este nici o virgula si ar iesi ...400ml praf de copt.Eu am citit retete foarte clare de la tine.Daca ma lamuresti un pic cu ingredientele,as incerca-o si eu,ca tare apetisanta mai este!

    • Fara foto

      madi , 19 decembrie 2009

      Am salvat si eu reteta. Vreau sa o incerc neaparat. Mi se pare ca arata foarte bine. Felicitari!

    • Fara foto

      simona , 04 decembrie 2009

      prajitura asta e fara oua? vreau sa o incerc si eu ,sper sa-mi reuseasca arata grazov de bine am sa va scriu daca a reusit sau nu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      bune si frumos prezentate!

    • Fara foto

      violeta , 16 septembrie 2009

      Cand o mai faci te rog sa ma inviti si pe mine, arata super bine, sunt inebunita dupa prajiturile de casa.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Nemaipomenita!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Iar am trecut pe aici si nu ma pot abtine, transmit felicitari, arata minunat.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Cred că e tare gustoasă! Felicitări!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Arata foarte bine prajitura.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Doamne,ca bine mai arata!Felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Arata super!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Perfect, dupa parerea mea! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Arata minunat!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Loredana nu sunt din Suceava ci din Barlad :)

    • Fara foto

      loredana , 28 martie 2009

      Vroiam sa stiu daca esti din Suceava.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

72 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • zahar 200gr
  • faina 500gr
  • nuci macinate 200gr
  • ulei 6 lg
  • apa minerala (suc)400 ml
  • praf de copt 2 pachetele
  • esenta de rom
  • Crema
  • frisca vegetala 600ml
  • gelatina 2 pliculete
  • zahar 100gr
  • jeleu 1 plic
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • zahar 200gr
  • apa 200ml
  • o lamaie
  • Decor
  • frisca vegetala 300 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Eclere cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Mod de preparare Pentru coji Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se

187 voturi    28 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura mascarpone