autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Prajitura Gibanica (croata)

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
1pachet foi de placinta (Linco), , Prima umplutura:, 250 gr nuci macinate, 3 linguri zahar, 150 ml lapte, , A doua umplutura:, 500 gr branza de vaca, 3 linguri zahar, 2 oua, arome(coaja de portocala, scortisoara ..etc), , A treia umplutura:, 6 mere mari razuite, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri zahar tos, o lingura zeama de lamaie, , A patra umplutura:, 250 gr mac macinat, 300 ml lapte, 2 linguri zahar, , Pentru foi :, 3 oua, 5 linguri zahar, 150 ml ulei, 250 ml iaurt sau smantana, 3 linguri gris, 1 praf de copt, , Extra : unt pentru uns tava, ,

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Decongelam foile de placinta si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava bine cu unt .



Pregatim umpluturile :



Prima: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste nucile macinate



A doua:Branza dulce o facem pasta, o zdrobim cu furculita sau cu blenderul, si o amestecam cu zaharul , ouale si cu aromele dorite (eu am folosit o lingurita scortisoara macinata)



A treia: merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare , si le amestecam cu zaharul si cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze)



A patra: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste macul macinat si amestecam



Pregatim si amestecul cu care vom unge foile : ouale le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana se dizolva. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt , iaurtul si uleiul si omogenizam .



In tava deja pregatita incepem asamblarea prajituricei: Punem doua foi de placinta (intregi ) si turnam peste ele doua polonice din amestecul de uns foi , ungem bine foile iar deasupra punem prima umplutura (nucile) . Peste asezam o foaie de placinta , turnam un polonic din amestecul pentru foi , ungem bine .

Punem o alta foaie si repetam operatiunea de uns . Asezam deasupra a doua umplutura(branza), nivelam si incepem din nou sa asezam foile . Dupa fiecare foaie pusa punem cate un polonic din amestecul pentru uns foile , iar la fiecare a doua punem cate o umplutura .



Deasupra asezam doua foi de placinta si turnam peste ele amestecul ramas .

Innainte de a baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade intepam prajitura cu varful unui cutit . Dam la cuptor pentru 40 minute . Lasati la racit , portionati si serviti cu drag .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gibanica (croata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine

Galbenusurile se bat cu 180 g zahar si cu vanilia, pana se albesc si-si maresc volumul. Se adauga

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1pachet foi de placinta (Linco)
  • Prima umplutura:
  • 250 gr nuci macinate
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • A doua umplutura:
  • 500 gr branza de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • arome(coaja de portocala
  • scortisoara ..etc)
  • A treia umplutura:
  • 6 mere mari razuite
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar tos
  • o lingura zeama de lamaie
  • A patra umplutura:
  • 250 gr mac macinat
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 ml iaurt sau smantana
  • 3 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • Extra : unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu branza