Prajitura Gibanica (croata)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura Gibanica (croata)

Ingrediente

  • 1pachet foi de placinta (Linco)
  • Prima umplutura:
  • 250 gr nuci macinate
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • A doua umplutura:
  • 500 gr branza de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • arome(coaja de portocala, scortisoara ..etc)
  • A treia umplutura:
  • 6 mere mari razuite
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar tos
  • o lingura zeama de lamaie
  • A patra umplutura:
  • 250 gr mac macinat
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 ml iaurt sau smantana
  • 3 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • Extra : unt pentru uns tava

Mod de preparare

Decongelam foile de placinta si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava bine cu unt .

Pregatim umpluturile :

Prima: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste nucile macinate

A doua:Branza dulce o facem pasta, o zdrobim cu furculita sau cu blenderul, si o amestecam cu zaharul , ouale si cu aromele dorite (eu am folosit o lingurita scortisoara macinata)

A treia: merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare , si le amestecam cu zaharul si cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze)

A patra: Laptele il incalzim putin si dizolvam in el zaharul , cand este rece adaugam peste macul macinat si amestecam

Pregatim si amestecul cu care vom unge foile : ouale le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana se dizolva. Adaugam grisul amestecat cu praful de copt , iaurtul si uleiul si omogenizam .

In tava deja pregatita incepem asamblarea prajituricei: Punem doua foi de placinta (intregi ) si turnam peste ele doua polonice din amestecul de uns foi , ungem bine foile iar deasupra punem prima umplutura (nucile) . Peste asezam o foaie de placinta , turnam un polonic din amestecul pentru foi , ungem bine .

Punem o alta foaie si repetam operatiunea de uns . Asezam deasupra a doua umplutura(branza), nivelam si incepem din nou sa asezam foile . Dupa fiecare foaie pusa punem cate un polonic din amestecul pentru uns foile , iar la fiecare a doua punem cate o umplutura .

Deasupra asezam doua foi de placinta si turnam peste ele amestecul ramas .

Innainte de a baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade intepam prajitura cu varful unui cutit . Dam la cuptor pentru 40 minute . Lasati la racit , portionati si serviti cu drag .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor