autor:

maria

» » Prajituri

prajitura Greta Garbo

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
Aluat: 500 gr.faina,200 gr.unt,2 oua intregi,250 ml smantana groasa,100 gr.zahar,30 gr.drojdie,o jumatate lingurita de sare, de lamaie, , Umplutura: 600 gr.gem sau marmelada (caise,macese,prune)eu am folosit de prune ,1/4 kg.de nuci macinate,1/4 zahar tos,zahar vanilat, , Glazura: 100 gr.zahar,3o gr.cacao,5o ml apa,30 gr.unt,o jumatate lingurita de suc de lamaie

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

34 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza,se adauga untul moale,ouale intregi pe rand amestecand dupa fiecare pana cand se incorporeaza in unt,apoi smantana,coaja de lamaie si,la urma faina; se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa sa creasca 15 minute.Aluatul se pune apoi pe masa de lucru presarata cu faina si se imparte in patru parti egale.Se ia o bucata de aluat, i se da o forma dreptunghiulara presand cu mana sa aiba aceeasi grosime,apoi se intinde cu sucitorul in grosime de 1/2 cm ,dupa dimensiunile unei tavi de 22/33 sau ceva mai mare (eu am avut exact o tava de aceasta dimensiune)
Se aseaza foaia in tava neunsa si se intinde un strat de gem iar deasupra se presara 1/3 din nuca amestecata in prealabil cu zaharul si zaharul vanilat.La fel se procedeaza si cu celelalte foi care se suprapun,foaia de deasupra ramanand neunsa.Tava se lasa la cald 30 de minute,ca foile sa se dospeasca.Prajitura se coace la foc mediu cca o ora in cuptorul incalzit dinainte.
Se lasa in tava sa se raceasca complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao care se face in felul urmator:apa cu zaharul se pune la fiert amestecand cu lingura pana se topeste zaharul, se adauga o jumatate de lingurita suc de lamaie si se lasa sa fiarba acoperit.Cand siropul este legat se ia vasul de pe foc si se pune imediat cacao cernuta,amestecand bine.Daca este destul de subtire nu se mai pune unt;se intinde imediat pe prajitura si cu lama lata a unui cutit intindem glazura pe toata suprafata .Se lasa sa se intaresca glazura si apoi o taiem in dreptunghiuri

Este o prajitura buna si fina
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)

Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4

4 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Greta Garbo

Prajitura Greta Garbo

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi

8 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    La multi ani!!! va doresc din toata inima Ma bucur Daniela ca va place prajitura si multumesc pentru aprecieri

  • Daniela

    Daniela (Maestru bucatar) , 29 decembrie 2010

    SUPER PRAJITURA.AM FACUT DE CRACIUN.PRAJITURA PREFERATA A FIULUI MEU.

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    multumesc mult pentru aprecieri; nu stiu cat talent am(eu cred ca am putin hi, hi) dar pasiune am cat cuprinde

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O prajitura de nota 1o !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ca sa faci asa ceva e nevoie de talent !!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Trebue sa fie foarte buna,la cum arata!!!!!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Este o prajitura tare buna si gustoasa, mai ales daca iti plac prajiturile cu nuca.... Ori de cate ori o fac....dispare urgent din farfurie....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Am copiat deja reteta. Sunt sigura ca e foarte buna si o sa fie prima pe lista de asteptare. Multumesc de reteta!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce buna cred ca e...*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      forte buna prajitura si gustoasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      delicioasa, merita efortul*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte aromata si aspectuoasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Arata grozav!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O prajitura tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

34 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 gr.faina,200 gr.unt,2 oua intregi,250 ml smantana groasa,100 gr.zahar,30 gr.drojdie,o jumatate lingurita de sare, de lamaie
  • Umplutura: 600 gr.gem sau marmelada (caise,macese,prune)eu am folosit de prune ,1/4 kg.de nuci macinate,1/4 zahar tos,zahar vanilat
  • Glazura: 100 gr.zahar,3o gr.cacao,5o ml apa,30 gr.unt,o jumatate lingurita de suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
coronita umpluta cu branza

coronita umpluta cu branza

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita

4 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

maria (Chef de cuisine)

La multi ani!!! va doresc din toata inima Ma bucur Daniela ca va place prajitura si multumesc pentru aprecieri

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu fructe si nuci