Prajitura Greta Garbo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Greta Garbo

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Aluat pentru foi : 600 gr faina, 2 oua, 250 gr unt sau margarina, 250 gr smantana , 100 gr zahar, 30 gr drojdie, 1/2 lingurita sare, 2 plicuri zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta vanilie, coaja de la o lamaie rasa.
  • Umplutura: 400 gr marmelada de caise, 200 gr nuca macinata, 200 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi pe rand, amestecand pana totul devine ca o crema.

Se adauga smantana, coaja de lamaie, vanilia, sarea si la final faina.

Se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa la crescut cca 10-15 min.

Aluatul se imparte in 4 parti egale . Se ia o bucata de aluat , i se da forma dreptunghiulara, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, dupa dimensiunea tavii de 20×30.

Foaia se aseaza neunsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu marmelada, se presara cu nucile amestecate cu zahar , zahar vanilat. La fel se procedeaza si cu restul foilor, se suprapun, ultima foaie ramane neunsa.

Tava se lasa la cald cca 30 min pentru dospirea foilor apoi se coace la foc potrivit cca 1 ora.

Dupa coacere se lasa la racit complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao.

Dupa ce glazaura s-a intarit, prajitura se portioneaza in functie de preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise