autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Prajitura Greta Garbo simpla

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru blat, -200 gm unt sau margarina, -3 linguri de smantana, -3 linguri de zahar, -2 oua, -600 gm faina, -3 lingurite drojdie instantanee, Pentru umplutura, -2 cani de nuca macinata, -1 cana de zahar, -1 borcan de marmelada( caise,capsuni,cirese), Pentru glazura, -1 plic glazura ciocolata Dr.Oekter

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa o ora la dospit.
Se imparte in trei parti.
Se intinde o foaie , se aseaza in tava, se unge cu marmelada si se presara cu nuca macinata si zahar.
Se aseaza a doua foaie , care se unge cu marmelada si se presara cu nuca si zahar , la fel ca prima foaie.
Se acopera cu a treia foaie, care se impunge cu furculita in cateva locuri.
Se pune in cuptorul incalzit la 160 de grade si se coace cca 1 ora.
Se scoate din cuptor si se pune peste ea glazura de ciocolata.
Se taie in felii patrata sau oblice.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura orange

Prajitura orange

Blatul: -separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Cristina , 29 august 2014

    :)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte frumos si e foarte, foarte buna. Ce-as mai manca si eu una.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata grozav!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru blat
  • -200 gm unt sau margarina
  • -3 linguri de smantana
  • -3 linguri de zahar
  • -2 oua
  • -600 gm faina
  • -3 lingurite drojdie instantanee
  • Pentru umplutura
  • -2 cani de nuca macinata
  • -1 cana de zahar
  • -1 borcan de marmelada( caise,capsuni,cirese)
  • Pentru glazura
  • -1 plic glazura ciocolata Dr.Oekter

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte frumos si e foarte, foarte buna. Ce-as mai manca si eu una.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
FURSECURI DE CIOCOLATA