autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura Greta Garbo / Zserbo

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2013

Ingrediente
200 gr untura sau unt sau margaina ( eu nu am avut untura :( ), 150 gr zahar, 2 oua, 4 linguri smantana grasa, 3 linguri lapte, 1 plic drojdie uscata (7 gr), 600 gr faina, Umplutura:, 300 gr nuca (eu am pus mai putin dar puteam pune mai mult :), 150 gr zahar, 1 borcan gem de caise, Glazura:, 160 gr zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte, bombonele colorate pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar.
Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana, ouale si drojdia dspita si amestecam. Incorporam treptat faina si cand capata consistenta o rasturnam pe plansa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 30 minute.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.
Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina. Presaram si deasupra aluatului faina pt. a nu se lipi de sucitor. Asezam prima foaie intr-o tava tapetata cu faina ( puteti pune si hartie de copt, dar nu e neaparat pt ca nu se lipeste) si taiem cu un cutit surplusul. Peste foaie intindem jumatate din borcanul de gem. Iar peste gem presaram jumatate din cantitatea de nuca cu zahar.
Intindem apoi a doua foaie o asezam peste nuca si procedam la fel: o ungem cu restul de gem si presaram restul de nuca.
Deasupra punem ultima foaie pe care o intapam din loc in loc cu furculita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.
Ornam cu bombonele colorate.
Prajitura nu trebuie tinuta la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo / Zserbo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mixam albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul si zaharul vanilat in ploaie si mixam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

14 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Geo , 23 februarie 2014

    foarte buna si de efect. o facea tot timpul socrela!

  • Fara foto

    Katy Nathanzohn , 22 februarie 2014

    Cunosc reteta din copilarie si este minunata .Eu folosesc gem de macese .

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 22 februarie 2014

    sa o incercam...

    • Fara foto

      VIORICA (Chef de cuisine) , 22 februarie 2014

      sa o incercam...

    • Fara foto

      Stoica Tunde , 13 octombrie 2013

      este o reteta veche dar cu priza ori cand.

    • Fara foto

      Aly Ruptasu , 12 octombrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Anisa Filip , 12 octombrie 2013

      unde esti Robert ? vezi ce chestie faina

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

      de 5 stele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 200 gr untura sau unt sau margaina ( eu nu am avut untura :( )
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana grasa
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 300 gr nuca (eu am pus mai putin dar puteam pune mai mult :)
  • 150 gr zahar
  • 1 borcan gem de caise
  • Glazura:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VIORICA (Chef de cuisine)

sa o incercam...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Brownies din ciocolata cu lapte