autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Prajitura Greta Garbo / Zserbo

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2013

Ingrediente
200 gr untura sau unt sau margaina ( eu nu am avut untura :( ), 150 gr zahar, 2 oua, 4 linguri smantana grasa, 3 linguri lapte, 1 plic drojdie uscata (7 gr), 600 gr faina, Umplutura:, 300 gr nuca (eu am pus mai putin dar puteam pune mai mult :), 150 gr zahar, 1 borcan gem de caise, Glazura:, 160 gr zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 3 linguri apa fierbinte, bombonele colorate pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar.
Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana, ouale si drojdia dspita si amestecam. Incorporam treptat faina si cand capata consistenta o rasturnam pe plansa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 30 minute.
Nuca macinata o amestecam cu zaharul.
Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.
Intindem prima foaie pe masa tapetata cu faina. Presaram si deasupra aluatului faina pt. a nu se lipi de sucitor. Asezam prima foaie intr-o tava tapetata cu faina ( puteti pune si hartie de copt, dar nu e neaparat pt ca nu se lipeste) si taiem cu un cutit surplusul. Peste foaie intindem jumatate din borcanul de gem. Iar peste gem presaram jumatate din cantitatea de nuca cu zahar.
Intindem apoi a doua foaie o asezam peste nuca si procedam la fel: o ungem cu restul de gem si presaram restul de nuca.
Deasupra punem ultima foaie pe care o intapam din loc in loc cu furculita.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.
Ornam cu bombonele colorate.
Prajitura nu trebuie tinuta la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo / Zserbo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Budinca de gris

Budinca de gris

Laptele se pune la fiert impreuna cu sarea si zaharul in oala stropita cu ulei. Cand da primul clocot

10 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu piscoturi

Prajitura cu piscoturi

Pentru blat, se bat albusurile bine, se pun zaharul si apa (alternindu-le), se mixeaza bine, se pun

19 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Geo , 23 februarie 2014

    foarte buna si de efect. o facea tot timpul socrela!

  • Fara foto

    Katy Nathanzohn , 22 februarie 2014

    Cunosc reteta din copilarie si este minunata .Eu folosesc gem de macese .

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 22 februarie 2014

    sa o incercam...

    • Fara foto

      VIORICA (Chef de cuisine) , 22 februarie 2014

      sa o incercam...

    • Fara foto

      Stoica Tunde , 13 octombrie 2013

      este o reteta veche dar cu priza ori cand.

    • Fara foto

      Aly Ruptasu , 12 octombrie 2013

      delicioasa

    • Fara foto

      Anisa Filip , 12 octombrie 2013

      unde esti Robert ? vezi ce chestie faina

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

      de 5 stele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 200 gr untura sau unt sau margaina ( eu nu am avut untura :( )
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana grasa
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 300 gr nuca (eu am pus mai putin dar puteam pune mai mult :)
  • 150 gr zahar
  • 1 borcan gem de caise
  • Glazura:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VIORICA (Chef de cuisine)

sa o incercam...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Cornulete pufoase cu nuca