autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

prajitura Hilton

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
pentru blat:375g migdale tocate, 375 g zahar tos, 10 oua, 100 g faina, 10 albusuri, 10 g zahar, pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese, 50 g zahar, 50 g apa si 2 foi de gelatina, pentru crema: 500 g pulpa cirese, 100 g albus de oua, 200 g zahar, 8 foi gelatina, 400 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat : se amesteca zaharul, faina si migdalele tocate cu oualele.Se bat albusurile, apoi se incorporeaza in compozitie.Intinde-ti intr-un strat fin pe o hartie de pergament, apoi se baga in cuptorul incalzit la 200 grade celsius, timp de 4 minute
Jeleu : se fierbe apa cu zaharul, se inmoaie gelatina si se adauga pulpa de fructe, apoi se pune la rece.
Crema: se inmoaie gelatina si se amesteca cu pulpa de fructe. Zaharul se pune intr-o cratita pentru a-l topi.Se bate albusurile cu zaharul, pana ce acesta se topeste.In acest amestec se adauga pulpa de fructe, apoi frisca. Se toarna pe blat, se intinde cu o spatula, se baga la rece timp de 2 ore, apoi se glaseaza cu jeleu.Se taie in dreptunghiuri. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe : visine, mango, lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura Hilton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CLATITE CU IAURT

CLATITE CU IAURT

Se amesteca toate ingredientele se adauga faina pana ajunge la consistenta unui aluat de clatite. Se

35 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate

Tarta cu mere caramelizate

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma. Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:375g migdale tocate
  • 375 g zahar tos
  • 10 oua
  • 100 g faina
  • 10 albusuri
  • 10 g zahar
  • pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese
  • 50 g zahar
  • 50 g apa si 2 foi de gelatina
  • pentru crema: 500 g pulpa cirese
  • 100 g albus de oua
  • 200 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 400 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri aromate (de post)