prajitura Hilton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:375g migdale tocate
  • 375 g zahar tos
  • 10 oua
  • 100 g faina
  • 10 albusuri
  • 10 g zahar
  • pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese
  • 50 g zahar
  • 50 g apa si 2 foi de gelatina
  • pentru crema: 500 g pulpa cirese
  • 100 g albus de oua
  • 200 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 400 g frisca

Mod de preparare

Blat : se amesteca zaharul, faina si migdalele tocate cu oualele.Se bat albusurile, apoi se incorporeaza in compozitie.Intinde-ti intr-un strat fin pe o hartie de pergament, apoi se baga in cuptorul incalzit la 200 grade celsius, timp de 4 minute

Jeleu : se fierbe apa cu zaharul, se inmoaie gelatina si se adauga pulpa de fructe, apoi se pune la rece.

Crema: se inmoaie gelatina si se amesteca cu pulpa de fructe. Zaharul se pune intr-o cratita pentru a-l topi.Se bate albusurile cu zaharul, pana ce acesta se topeste.In acest amestec se adauga pulpa de fructe, apoi frisca. Se toarna pe blat, se intinde cu o spatula, se baga la rece timp de 2 ore, apoi se glaseaza cu jeleu.Se taie in dreptunghiuri. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe : visine, mango, lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise