autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

prajitura Hilton

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
pentru blat:375g migdale tocate, 375 g zahar tos, 10 oua, 100 g faina, 10 albusuri, 10 g zahar, pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese, 50 g zahar, 50 g apa si 2 foi de gelatina, pentru crema: 500 g pulpa cirese, 100 g albus de oua, 200 g zahar, 8 foi gelatina, 400 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat : se amesteca zaharul, faina si migdalele tocate cu oualele.Se bat albusurile, apoi se incorporeaza in compozitie.Intinde-ti intr-un strat fin pe o hartie de pergament, apoi se baga in cuptorul incalzit la 200 grade celsius, timp de 4 minute
Jeleu : se fierbe apa cu zaharul, se inmoaie gelatina si se adauga pulpa de fructe, apoi se pune la rece.
Crema: se inmoaie gelatina si se amesteca cu pulpa de fructe. Zaharul se pune intr-o cratita pentru a-l topi.Se bate albusurile cu zaharul, pana ce acesta se topeste.In acest amestec se adauga pulpa de fructe, apoi frisca. Se toarna pe blat, se intinde cu o spatula, se baga la rece timp de 2 ore, apoi se glaseaza cu jeleu.Se taie in dreptunghiuri. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe : visine, mango, lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura Hilton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite cu mar si scortisoara

Clatite cu mar si scortisoara

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu un praf de sare.Cand sunt spuma , adaugam zaharul

2 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:375g migdale tocate
  • 375 g zahar tos
  • 10 oua
  • 100 g faina
  • 10 albusuri
  • 10 g zahar
  • pentru jeleu : 100 g pulpa de cirese
  • 50 g zahar
  • 50 g apa si 2 foi de gelatina
  • pentru crema: 500 g pulpa cirese
  • 100 g albus de oua
  • 200 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 400 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day