Prajitura in doua culori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura in doua culori

Ingrediente

  • 140 g margarina/unt
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 140 g nuca macinata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de copt stins cu otet sau lamaie
  • 1 praf de zahar vanilat
  • o mana de pesmet

Mod de preparare

Margarina cu faina, cu 100g zahar, cu un ou,cu coaja de lamaie di cu praful de copt stins cu otet sau lamaie se framanta toate si se pune in tava unsa si tapetata.

Se aseaza aluatul de un deget de gros.

Se preseaza o mana de pesmet peste care se toarna urmatoarea compozitie:

-se freaca 4 oua intregi cu 200g zahar pudra,praful de vanilie si apoi se pune nuca macinata.

Se coace la foc potrivit.Se verifica cu scobitoarea.

Se taie in tava cand e calda si se lasa sa se raceasca.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise