autor:

frunza janet

» » Prajituri

Prajitura in foi cu crema de lamaie

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2013

Ingrediente
Pentru 2 foi, pentru o tava de 20/42 cm:, -400 g faina alba, -100 ml ulei sau unt topit, -100 g zahar, -150 ml lapte, -10 g bicarbonat (amoniac alimentar), -un varf de lingurita de sare, -un ou mare, , Pentru crema:, -600 ml lapte, -250-300 g unt, -300 g zahar, -100 g faina, -2 lamai, , Pentru montarea prajiturii mai avem nevoie de:, -250 g piscoturi de sampanie, -300 ml cafea espresso, -40 ml amaretto

Dificultate: Medie Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune zaharul si se face un caramel.

Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc mic,pana cand se topeste caramelul.

Intr timp, batem oul, adaugand uleiul sau untul topit, in fir subtire,amestecand continuu. Dupa ce caramelul s-a topit,il racim intr-un vas cu apa rece,apoi il adaugam peste oul batut si ulei.

Intr-un bol cernem faina pe care o amestecam cu sarea si bicarbonatul.Facem o adancitura in faina si punem amestecu de caramel.Amestecam cu o spatula de lemn,ca mai apoi sa framantam cu mana.Nu trebuie framantat prea mult.

Impartim aluatul in doua parti egale din care vom coace doua foi pe dosul tavii.Se presara faina pe tava,aluatul il facem un rulou si il punem pe mijlocul tavii.Cu un sucitor vom intinde foaia direct pe tava.

Punem tava la cuptorul de dinainte incins, cam 6-7 min.

Dupa ce s-au copt le suprapunem si le lasam sa se raceasca si ne vom ocupa de crema.



Intr-o craticioara se pune zaharul, 400 ml lapte si coaja rasa de la cele doua lamai.Punem pe foc mediu si lasam sa dea in fiert.

Pana da in fiert,intr-un bol desfacem faina cu restul de lapte,amestecand bine sa nu ramana cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam faina desfacuta cu laptele,in suvoi,amestecand continuu.Lasam focul mic si lasam sa dea doua clocote,dupa care oprim focul.

Intr-un vas cu apa rece,punem craticioara cu crema,amestecam continuu,sa se raceasca pana ajunge la temperatura mainii,dupa care incepem sa incorporam untul,cate o bucatica pana il terminam.

Cand am terminat de incorporat untul ,adaugam zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.Sa fie un pic acruta.



Montarea prajiturii:



Vom monta prajitura in tava pe care am copt foile.Punem prima foaie peste care vom pune jumatate din crema.Peste crema vom pune piscoturile inmuiate in cafea,doar pe jumatate.Peste piscoturi punem restul de crema,Apoi punem a doua foaie coapta pe dosul tavii.

Lasam la o parte si vom topi cam 300 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si punem peste prajitura si dam la rece.

Portionam a doua zi.

O prajitura,super delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Aceasta reteta o faceam foarte des inainte sa plec din tara,in special fetei ii placea foarte mult,au

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

Preparare blat: - faina se amesteca cu nuca macinata si cu praful de copt - albusele se bat spuma

40 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Barbu , 09 iulie 2014

    Am facut-o!!! A avut succes!!

  • Adriana

    Adriana (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2013

    excelenta!

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 02 decembrie 2013

    Am facut-o!!! A avut succes!!

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2013

      Imi pare rau,Nicoleta,doar acum am vazut...amaretto il punem in cafeaua in care inmuiem piscoturile.

    • Fara foto

      Nicoleta Balaban , 01 decembrie 2013

      mi-ar placea sa primesc si raspuns caci chiar vreau sa o fac peste o saptamana am musafiri multumesc anticipat

    • Fara foto

      Nicoleta Balaban , 01 decembrie 2013

      cu amareto ce facem? banuiesc ca anmuiem cealalta jumatate a piscoturilor nu? nu se specifica

    • Fara foto

      Elena Florescu , 23 octombrie 2013

      imi place sa fac ,imi place sa manic.

    • Fara foto

      Natalia Naty , 28 august 2013

      excelenta

    • Fara foto

      Maria Muresan , 27 august 2013

      am facut-o si eu este foarte buna!

    • Fara foto

      Yasmina Gutoaia , 18 iulie 2013

      foarte bune iti lasa gura apa am sa le ancerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 foi
  • pentru o tava de 20/42 cm:
  • -400 g faina alba
  • -100 ml ulei sau unt topit
  • -100 g zahar
  • -150 ml lapte
  • -10 g bicarbonat (amoniac alimentar)
  • -un varf de lingurita de sare
  • -un ou mare
  • Pentru crema:
  • -600 ml lapte
  • -250-300 g unt
  • -300 g zahar
  • -100 g faina
  • -2 lamai
  • Pentru montarea prajiturii mai avem nevoie de:
  • -250 g piscoturi de sampanie
  • -300 ml cafea espresso
  • -40 ml amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Adriana (Chef de cuisine)

excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura " Inghetata falsa "