autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura inghetata

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 150 g zahar, 70 g faina, 30 g cacao, 1 praf de copt, esenta de rom, Crema 1, 4 galbenusuri, 1 lingura faina, 200 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat, Crema 2:, 1 pachet unt, 100 g zahar, Glazura:, 4 albusuri, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, cateva picaturi de zeama de lamaie, ciocolata pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Amesteci ingredientele, la urma albusurile batute spuma, dai la copt in tava dreptunghiulara nu foarte mare(aproximativ de 30cm lungime).
Crema 1: incorporezi ingredientele, dai pe baie de abur, pana obtii o crema consisenta.O lasi sa se raceasca, amestecand periodic.
Crema 2: amesteci zaharul cu untul pana obtii o spuma,la care adaugi cate o lingura din crema 1, amestecand cu mixerul. Obtii o crema omogena, spumoasa,pe care o asterni peste blatul racit.
Glazura: Bati cu mixerul albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat.Dai pe baie de abur pana obtii o bezea consistenta.O asterni peste crema, razi ciocolata.Dupa ce se raceste glazura, introduci tava in frigider. Tai patrate, servesti prjitura rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Nu, nu umblu cu falsificatii doar ca prajitura aceasta este geniala :))! Un blat de ciocolata cu

4 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

    Si eu o fac e foarte, foarte gustoasa, preferata copiilor!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Nu am fotografiat,dar promit cu prima ocazie sa prezint si imagini

  • Maria

    Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Trebuie sa fie delicioasa!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Nici o fotografie? Cred ca este tare buna!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Am salvat-o.Felicitari !Mi-o imaginez.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Crema 2:
  • 1 pachet unt
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu o fac e foarte, foarte gustoasa, preferata copiilor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura Capsunica