Mod de preparare:
Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
In compozitie adaugati, treptat, faina si cacaoa, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa, o intindeti cat mai uniform si o dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Intre timp preparati crema astfel: amestecati galbenusurile cu zaharul vaniliat, faina si laptele. Puneti vasul pe foc, si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Se da crema la rece.
Separat se freaca spuma un unt cu 100 g zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugati untul frecat si omogenizati bine, amestecand cu mixerul pana ce rezulta o crema fina..
Peste blatul de prajitura rece intindeti toata crema. Deasupra se intinde glazura preparata din albusurile batute cu zaharul si vanilia pe bain-marie aprox. 5-7 minute.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii