autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura " Inghetata falsa "

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat :, - 6 oua, - 150 g zahar, - 30 g cacao, - 70 g faina, Ingrediente pentru crema:, - 4 galbenusuri, - 2 linguri de faina, - 2 plicuri cu zahar vanilat, - 200 ml lapte, - 200 g unt, - 100 g zahar pudra, Ingrediente pentru glazura:, - 4 albusuri, - 200 g zahar tos, - 2 plicuri cu zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
In compozitie adaugati, treptat, faina si cacaoa, amestecand usor, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa, o intindeti cat mai uniform si o dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Intre timp preparati crema astfel: amestecati galbenusurile cu zaharul vaniliat, faina si laptele. Puneti vasul pe foc, si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa. Se da crema la rece.
Separat se freaca spuma un unt cu 100 g zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugati untul frecat si omogenizati bine, amestecand cu mixerul pana ce rezulta o crema fina..
Peste blatul de prajitura rece intindeti toata crema. Deasupra se intinde glazura preparata din albusurile batute cu zaharul si vanilia pe bain-marie aprox. 5-7 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " Inghetata falsa "" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura inghetata falsa

Prajitura inghetata falsa

Nu, nu umblu cu falsificatii doar ca prajitura aceasta este geniala :))! Un blat de ciocolata cu

4 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine):

    e o reteta grozava dar are un defect se termina foarte repede .felicitari!!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    super!!!!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    reteta asta arata foarte bine ;felicitari am salvat-o

  • Fara foto

    DENISA SPANIA , 21 decembrie 2009

    E SUPER GUSTOASA AM PREPARATO SI E FFF BUNA VA RECOMAND SA O FACETI

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Delicioasa. Si eu fac prajitura asta

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Sidy, te asigur ca faina este suficienta. Impreuna cu cacaoa sunt 100 g ingrediente uscate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Foarte bine arata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o minunatie !!! Oare nu e prea subtire blatul cu numai 70 g faina ??? Sigur am sa o testez !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Am si eu o reteta asemanatoare in care pun in blat si praf de budinca si crema este cu galbenusurile fierte pe aburi.Arata super.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Pare interesanta reteta, o sa o fac cu siguranta!! Brava.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      O sa pregatesc in mod sigur aceasta reteta.Mi s-a facut o pofta....

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Arata foarte bine, si, cu siguranta e gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat :
  • - 6 oua
  • - 150 g zahar
  • - 30 g cacao
  • - 70 g faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 galbenusuri
  • - 2 linguri de faina
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat
  • - 200 ml lapte
  • - 200 g unt
  • - 100 g zahar pudra
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar tos
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
PRAJITURA  CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele

44 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

super!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose cu cirese