autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Inghetata

Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Cristina Catrinescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2006

Ingrediente
Ingrediente Blat:, 6 Oua, 150gr.Zahar tos, 70 gr. Faina, Un virf de cutit de Bicarbonat stins cu Otet, 2 linguri de cacaua, , Ingrediente Crema:, 4 galbenuse, 100gr. Zahar, O lingura de faina, 200gr. Margarina sau Unt, 100gr. Zahar Pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Preparare Blat:
Se face un blat cu ingredientele de Blat

Preparare Crema:
Se freaca 4 galbenuse cu 100gr. zahar si o lingura de faina pe baie de abur pina se ingroasa.
Separat se freaca un pachet de margarina(200gr.) cu 100gr. zahar pudra.
Cind s-a racit galbenusele se amesteca cu margarina se pune esenta de vanilie.
Pe abur se bat cele 4 albuse ramase cu 200gr. zahar praf si vanilie.
Se asaza crema pe blatul racit apoi dupa ce s-a racit spuma se pune peste crema.

Prajitura de la Rodica Cristina Catrinescu
Cugir
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

81 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • 6 Oua
  • 150gr.Zahar tos
  • 70 gr. Faina
  • Un virf de cutit de Bicarbonat stins cu Otet
  • 2 linguri de cacaua
  • Ingrediente Crema:
  • 4 galbenuse
  • 100gr. Zahar
  • O lingura de faina
  • 200gr. Margarina sau Unt
  • 100gr. Zahar Pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt