autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura INKA

Autor: SERAFICA MARCU (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SERAFICA MARCU (Bucatar)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2006

Ingrediente
7 oua, 250 gr. zahar, 7 linguri cafea inka, 7 linguri apa calda, 1 praf de copt, 300 gr. faina, , Pentru crema: 1 pachet unt, jumatate litru lapte, 250 gr. zahar, un galbenus, 4 linguri faina, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se freaca cele 7 galbenusuri cu zaharul alternand cu cele 7 linguri de apa calda si 7 linguri cafea inka, se adauga faina cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se pune la copt aprox. 30 min. Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina. Intre timp facem crema astfel: un galbenus si 4 linguri de faina se pun pe foc (de preferat la bain marie) pana se ingroasa apoi se da sa se racoreasca. Frecam un pachet de unt cu zaharul si incorporam crema racorita putin cate putin si zaharul vanilat. Taiem blatul in 2 parti, punem 3 sferturi de crema intre foi si celalalt sfert deasupra. Radem ciocolata peste ea. O taiem a doua zi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura INKA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 7 linguri cafea inka
  • 7 linguri apa calda
  • 1 praf de copt
  • 300 gr. faina
  • Pentru crema: 1 pachet unt
  • jumatate litru lapte
  • 250 gr. zahar
  • un galbenus
  • 4 linguri faina
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Kodrit Kadir