autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura INKA

Autor: SERAFICA MARCU (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SERAFICA MARCU (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2006

Ingrediente
7 oua, 250 gr. zahar, 7 linguri cafea inka, 7 linguri apa calda, 1 praf de copt, 300 gr. faina, , Pentru crema: 1 pachet unt, jumatate litru lapte, 250 gr. zahar, un galbenus, 4 linguri faina, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se freaca cele 7 galbenusuri cu zaharul alternand cu cele 7 linguri de apa calda si 7 linguri cafea inka, se adauga faina cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se pune la copt aprox. 30 min. Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu margarina si tapetata cu faina. Intre timp facem crema astfel: un galbenus si 4 linguri de faina se pun pe foc (de preferat la bain marie) pana se ingroasa apoi se da sa se racoreasca. Frecam un pachet de unt cu zaharul si incorporam crema racorita putin cate putin si zaharul vanilat. Taiem blatul in 2 parti, punem 3 sferturi de crema intre foi si celalalt sfert deasupra. Radem ciocolata peste ea. O taiem a doua zi. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura INKA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort alb cu visine si ciocolata

Tort alb cu visine si ciocolata

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

32 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 250 gr. zahar
  • 7 linguri cafea inka
  • 7 linguri apa calda
  • 1 praf de copt
  • 300 gr. faina
  • Pentru crema: 1 pachet unt
  • jumatate litru lapte
  • 250 gr. zahar
  • un galbenus
  • 4 linguri faina
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Marbled Brownies