autor:

Michelle

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Pentru Blat:, 500 ml lapte, 100 gr gris, 100 gr cocos, 50 gr unt, 2 lg zahar, Pentru Sirop:, 100 ml apa, 100 gr zahar, 3 lg miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune din nou la foc 2 minute.Se adauga si untul se mesteca bine iar aceasta compozitie se rastoarna intr-o tava tapeta cu hartie pentru copt.Se taie patratele(marimea care doriti)si se baga la cuptor la foc mijlociu 25 minute.Cand prajitura este rece,se prepara siropul amestecand toate ingredientele si fierbandule 5 minute.Cand siropul este caldut se toarna peste patratele de prajitura.Pofta mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem

22 voturi    21 comentarii
1h 25 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul. Incorporam pe rand ciocolata

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Dobre , 08 iunie 2013

    A iesit foarte buna! am inlocuit nuca de cocos cu cacao si e super oricum! abia astept sa se raceasca :)

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Arata tare bine,si ..interesanta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Delicioasa.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      O! Arata a...franta! Imi place, e o finete deosebit de simpla! Imi place...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Foarte interesanta reteta si foarte usoara.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Altfel, reteta am notat-o vreau sa incerc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Draga Michelle, dar daca pui prajitura in tava tapetata cu hartie de copt, apoi respectand insrtuctiunile pui siropul, ce sa intampla cu hartia de copt? Mai bine fara hartie, nu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr gris
  • 100 gr cocos
  • 50 gr unt
  • 2 lg zahar
  • Pentru Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3 lg miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Michelle
Cornuri cu fondant de mere

Cornuri cu fondant de mere

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut

7 voturi    8 comentarii
3h
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie,

6 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

vera (Chef de cuisine)

Arata tare bine,si ..interesanta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajituri Japoneze