Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti

Ingrediente

  • -7 oua
  • -150 ml apa
  • -300 g zahar
  • -250 g faina
  • -100-120 ml ulei
  • -1 si 1/14 kg mere(se pot si ceva mai mult)
  • -180-200 g biscuiti
  • -cca 50 g nuci
  • -arome
  • -cca 2 linguri de gris
  • -cca 1/2 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma.

Apa si zaharulse fierb. Asa fierbinte, se pune peste albus, mixindu-se tot timpul. Apa si zaharul se pun peste albusuri, in fir subtire.

Se mixeaza in continuare, pina se raceste putin, apoi se pun galbenusurile (unul cite unul), aromele, uleiul, incet, ca la maioneza, se mixeaza numai pina cind se omogenizeaza.

Se pune faina (daca va e teama, sa nu creasca, puneti 1/2 lingurita de praf de copt) si se mesteca cu o lingura de lemn foarte usor.

O tava (eu folosesc tava cu diametrul de 38 cm), se unge cu ulei (la baza), apoi se pun biscuitii macinati (facuti ca pesmetul) peste, se pun merele rase, nestoarse, crude. Merele, inainte de a se pune, se amesteca cu scortisoara.

Peste mere se pun nucile, taiate bucati mici (nu macinate), apoi se raspindeste grisul si se pune aluatul.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cca 50 minute.

Cind e gata, se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise