autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura intoarsa,cu nectarine

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iulie 2009

Ingrediente
-150 g zahar(pt caramelizat), -70-80 g unt, -750 g nectarine(mere,caise........), Pt pandispan:, -5 oua, -5 linguri de apa(de la robinet), -125 g faina, -150 g zahar, -coaja de lamiie, -esenta de vanilie, -1/2 lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava de 20/30 cm,se caramelizeaza 150 g zahar;se intinde bine,apoi in tava si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca f bine;cind incepe sa se raceasca,incepe sa pocneasca.Cind nu mai pocneste,deci s-a racit,se unge bine (tava,peste caramel)cu untul.Peste unt se pun nectarinele(necuratate),taiate cubulete,sau cum vrem;eu le-am taiat cubulete.
Se da tava la cuptorul infierbintat,pina facem pandispanul.Pandispanul se face asa:galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul.Compozitia trebuie sa se albeasca si sa se intareasca;se aduga aromele(dupa gust) si apa.Se adauga apoi faina(cernuta de 2 ori cu praful de copt),mestecam cu lingura de lemn,pina dispar cocoloasele.(Acum,se scoate tava din cuptor,sa se raceasca putin, inainte de a pune pandispanul.Cuptorul nu se stinge.)
Se pun albusurile,batute spuma,se mesteca compozitia usor,de sus in jos.Cind compozitia este omogena,se
toarna in tava,peste fructe.Se niveleaza si se da la cuptor,la foc mic, cca 45 minute;se incearca cu scobitoarea,sa vedem daca e gata.
Cind e gata,imediat ce se scoate din cuptor,se rastoarna.Dupa ce e rece,se taie patrate de cca 5/5.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura intoarsa,cu nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Turnulete din clatite pufoase cu cacao, mascarpone si caramel

Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valerica Grosu , 15 iulie 2014

    este foarte buna, am facut-o de multe ori. nu exista alta prajitura mai fina si mai buna

  • Fara foto

    Apostu Cristina Elena , 16 august 2013

    oh da...iese bine....

  • Meme

    Meme (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Merita incercata,arata grozav!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Cred ca este delicioasa !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Foarte frumoasa, foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Am preparat si eu reteta ta si a iesit delicioasa.Pupici...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Husni, mersi pentru lamurire. Ok, acum am vazut. Doar ca fiind comentariile asa in josul paginii e cam de greu de observat ce scrie. Omul se asteapta sa citeasca toate instructiunile in reteta. Totusi sint putin nelamurita ca daca tu zici ca nu pui apa la pandispan, atunci de ce ai trecut-o in reteta? Mna lasand la o parte aceste detalii :) prajitura este foarte buna si destul de usoara. Eu am primit reteta de la o cunostinta, nu este identica cu a ta, dar rezultatul este acelasi. Reteta respectiva am postat-o de curand, astept aprobarea.

    • Fara foto

      husni , 17 august 2009

      Draga "zbiggi",citeste,te rog,inca o data,reteta si comentariile !

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      La ingrediente nu apare apa si nici in reteta nu se specifica ce canitate de apa se pune! Si inca ceva ingredientele/aluatul se amesteca nu se mesteca, ca daca tu ai mestecat nu cred ca mai vrea cineva sa manance :P

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Este o reteta foarte buna; eu o mai fac cu mere (tortul de mere) cu ananas sau cu mango

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      E buna vara,avem multe fructe.Ieri am facut cu mere,fara frisca.

    • Fara foto

      husni , 14 august 2009

      E buna vara,avem multe fructe.Ieri am facut cu mere,fara frisca.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Delicioasa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Draga Camelia arata foarte bine tortul tau si cred ca este un deliciu.Felicitari pentru reteta.Te-am votat si am luat si reteta sa fac si eu.

    • Fara foto

      gianina , 09 august 2009

      Cata apa? Ca e f. important!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Si eu,amic,pun uneori frisca;asa e .E delicios. Fetelor,care intrebati de apa,eu nu pun apa. Daca tineti neap arat,sa puneti apa,puneti 5 linguri de apa de la robinet.Apa se pune cu galbenusul;de obicei,pt aluatul asta,daca pun apa,pun atitea linguri de apa, cit numarul oalor. Cind pun mere,tai merele in sferturi;caisele in jumatati(si merele si caisele,cu partea bombata in jos).Se poate face cu anans din compot(fara siropul in care e pus).

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Eu obisnuiesc s-o fac cu mere. E tare buna!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Super-buna!

    • Fara foto

      turqouise , 01 august 2009

      Cate apa??? :P

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Asa e,Valentina,e f. gustoasa !Si e fain ca poti folosi orice fruct.Cu mere e f buna.

    • Fara foto

      gconstant , 01 august 2009

      Toate bune dar cum e cu "apa"ce lipseste de la ingradiente????

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Merita incercata reteta ta!

    • Fara foto

      Dana , 01 august 2009

      As vrea sa fac reteta ta pt ca suna bine dar ai uitat sa scrii cata apa se pune...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Inca nu am gatit-o dat fiind ca este prima oara cand o citesc;este minunata!

    • Fara foto

      amic , 31 iulie 2009

      Servita cu frisca deasupra, un deliciu!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Arata minunat si cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • -150 g zahar(pt caramelizat)
  • -70-80 g unt
  • -750 g nectarine(mere,caise........)
  • Pt pandispan:
  • -5 oua
  • -5 linguri de apa(de la robinet)
  • -125 g faina
  • -150 g zahar
  • -coaja de lamiie
  • -esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Meme (Chef de cuisine)

Merita incercata,arata grozav!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere