Prajitura Ira

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Ira

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua;
  • 2 cani zahar;
  • 2 cani faina;
  • 2 lingurite ulei;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 linguruta de margarina Rama maestro.
  • Crema:
  • 2 plicuri crema instant
  • 1/2 lapte proaspat
  • 1/2 frisca instant
  • 2 picaturi colorant alimentar.
  • fructe la alegere.
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar;
  • 1 cana apa;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 2-3 picaturi zeama lamaie.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina in ploaie.
Separat se bat galbenusurile cu uleiul. Compozitia obtinuta se toarna peste crema de albusuri, zahar si faina. Se toarna zaharul vanilat si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Intr-o tava dreptunghiulara data cu margarina Rama maestro si tapetata cu faina, se toarna compozitia de blat. Se lasa la cuptor aproximativ 45 min la foc mediu. Dupa 45 min se verifica blatul cu ajutorul unei scobitori, daca de scobitoare ramane aluat prins se mai da la cuptor aproximativ 10 min.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Se face siropul din zahar, apa, zahar vanilat si picaturile de zeama de lamaie.
In 3 castronase se bat pe rand cele 2 creme cu laptele, si frisca.
Pe un platou se aseaza primul blat care se insiropeaza dupa care se toarna un strat de crema,la fel se procedeaza si cu al doilea strat, iar la al treilea dupa ce s-a insiropat cu ajutorul unui cutit cu lama mai lata se face "fata" cu frisca.
Prajitura astfel obtinuta se orneaza cu frisca si fructe. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise