Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina in ploaie.
Separat se bat galbenusurile cu uleiul. Compozitia obtinuta se toarna peste crema de albusuri, zahar si faina. Se toarna zaharul vanilat si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Intr-o tava dreptunghiulara data cu margarina Rama maestro si tapetata cu faina, se toarna compozitia de blat. Se lasa la cuptor aproximativ 45 min la foc mediu. Dupa 45 min se verifica blatul cu ajutorul unei scobitori, daca de scobitoare ramane aluat prins se mai da la cuptor aproximativ 10 min.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.
Se face siropul din zahar, apa, zahar vanilat si picaturile de zeama de lamaie.
In 3 castronase se bat pe rand cele 2 creme cu laptele, si frisca.
Pe un platou se aseaza primul blat care se insiropeaza dupa care se toarna un strat de crema,la fel se procedeaza si cu al doilea strat, iar la al treilea dupa ce s-a insiropat cu ajutorul unui cutit cu lama mai lata se face "fata" cu frisca.
Prajitura astfel obtinuta se orneaza cu frisca si fructe. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii