autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Ira

Autor: UNGURU ELENA (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: UNGURU ELENA (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 8 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 2 lingurite ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 linguruta de margarina Rama maestro., Crema:, 2 plicuri crema instant, 1/2 lapte proaspat, 1/2 frisca instant, 2 picaturi colorant alimentar., fructe la alegere., Sirop:, 2 linguri zahar, 1 cana apa, 1 pliculet zahar vanilat, 2-3 picaturi zeama lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina in ploaie.

Separat se bat galbenusurile cu uleiul. Compozitia obtinuta se toarna peste crema de albusuri, zahar si faina. Se toarna zaharul vanilat si se amesteca pana devine o compozitie omogena.

Intr-o tava dreptunghiulara data cu margarina Rama maestro si tapetata cu faina, se toarna compozitia de blat. Se lasa la cuptor aproximativ 45 min la foc mediu. Dupa 45 min se verifica blatul cu ajutorul unei scobitori, daca de scobitoare ramane aluat prins se mai da la cuptor aproximativ 10 min.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.

Se face siropul din zahar, apa, zahar vanilat si picaturile de zeama de lamaie.

In 3 castronase se bat pe rand cele 2 creme cu laptele, si frisca.

Pe un platou se aseaza primul blat care se insiropeaza dupa care se toarna un strat de crema,la fel se procedeaza si cu al doilea strat, iar la al treilea dupa ce s-a insiropat cu ajutorul unui cutit cu lama mai lata se face "fata" cu frisca.

Prajitura astfel obtinuta se orneaza cu frisca si fructe. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ira" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Intr-un boll se amesteca branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si sucul stors

34 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu gutui

Prajitura cu gutui

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Usor de facut si foarte buna. In loc de blat am folosit cozonac uscat ,

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Pare bună şi aspectoasă!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    E foarte fina prajitura asta. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 linguruta de margarina Rama maestro.
  • Crema:
  • 2 plicuri crema instant
  • 1/2 lapte proaspat
  • 1/2 frisca instant
  • 2 picaturi colorant alimentar.
  • fructe la alegere.
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2-3 picaturi zeama lamaie.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Usor de facut si foarte buna. In loc de blat am folosit cozonac uscat ,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Comoara