autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Irinel

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Blat 1:, 250 g faina, 50 g unt, 50g zahar pudra, 1 lingurita ammoniac, 1 lingura cacao, 1 ou, , Blat 2:, 4 oua, 6 linguri zahar pudra, 4 linguri faina, , Crema :, 3 linguri de amidon, 1 lamaie, 300 g lapte, 200 g zahar, 150 g unt, , Glazura:, 5 linguri cacao, 5 linguri zahar, 4 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

396 voturi

Mod de preparare

Blat 1:

Se dizolva amoniacul intr-o lingura de lapte cald, se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul, la care s-a adaugat oul, faina si pudra de cacao. Se face un aluat care se imparte in doua, se intinde doua foi pe fundul unei tavi unsa cu unt si tapetata cu faina.



Blat 2:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devine spumos, se adauga faina, apoi se incorporeaza albusurile spuma.

In tava se unge cu ulei, se pune o hartie de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga aluatul moale si se da la cuptor.



Crema: Laptele se amesteca cu zaharul, se pune pe foc , apoi se adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece, dupa care se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca , cand s-a racit se ia cate o lingura si se adauga in unt, mestecand continuu, si tot asa pana s-a incorporat tot, apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie.



Finisare:

Se aseaza blatul de cacao se pune un strat de crema de lamaie, se pune blatul alb, un strat de crema si la final blatul de cacao.

Apa, zaharul si pudra de cacao se pun pe foc si se da putin in clocot, ca sa scada un pic, apoi se toarna peste prajitura si se da la rece. A doua zi se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Irinel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Placinta de brinza de vaci

Placinta de brinza de vaci

Brinza de vaci o amestecati cu 8 galbenusuri si zaharul.Dupa omogenizare bateti 8 albusuri spuma

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 79 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 03 august 2015

    Halal reteta, crema curge si prajitura se darama....iar nr de foi...nu va iese la numaratoare. Am citit cumva..."Chef de cuisine"? Jalnic!

  • Fara foto

    Yulia , 30 iulie 2014

    SUPER

  • Fara foto

    Delia Maria Muresan , 01 ianuarie 2014

    sa ne intelegem ,zici 2 foi cu cacao si in foto apar 3 deci ce sa credam secret inca una de unde luam

    • Fara foto

      Delia Maria Muresan , 01 ianuarie 2014

      sa ne intelegem ,zici 2 foi cu cacao si in foto apar 3 deci ce sa credam secret inca una de unde luam

    • Fara foto

      Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      nu e cumva praj. televizor?/

    • Fara foto

      Delia Maria Muresan , 24 septembrie 2013

      super buna

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 24 septembrie 2013

      deci ai zis 2 foi maro si un pandispan iar in poze vad 3 foii maro si 2 de pandispan

    • Fara foto

      Enachescu Camelia , 24 septembrie 2013

      foile arata exact ca cele de pandispan din comert...stiu ca si eu le folosesc

    • Fara foto

      Ruth Maria , 27 august 2013

      mmmm arata bineee!

    • Fara foto

      Yonutz Katana , 28 iulie 2013

      super gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Ce bine arata ...Vreau si eu!!!

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      bravo

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Apetisanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Arata perfect, delicioasa, desigur.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Arata grozav!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte gustoasa, arata minunat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      E apetisanta.

    • Fara foto

      loredana78 (Maestru bucatar) , 28 martie 2010

      sunt foi de pandispan din comert, la cum arata nu le-ai facut tu in casa, fi cinstita si spune

    • Fara foto

      rus adela (Maestru bucatar) , 23 martie 2010

      asta arata clar ca e cu foi de cumpărat , nu făcute acasă .

    • Fara foto

      Lili , 05 martie 2010

      Autoarea nu mai da nici un semn ,mai demult am mai scris ca nu a explicat-o corect dar nu ne da nici o explicatie.Am ajuns la concluzia ca poza ii apartine alteia si nu autoarei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Eu am notat retetam dar un amanunt f important ,,marimea tavii,, de care chiar se leaga reusita. Poate citeste autoarea si imi raspunde, multumesc.

    • Fara foto

      dana , 30 ianuarie 2010

      spui ca din compozitiia cu cacaoa se fac doua foi dar vad ca tu ai trei foi aici nu mai anteleg reteta asta

    • Fara foto

      carmen , 20 ianuarie 2010

      am incercat aceasta reteta si si nu mi a iesit

    • Fara foto

      elena , 29 decembrie 2009

      Foile alea sunt de cumparat, nu poti spune k ai facut tu asemenea foii, pacat k exista astfel de "BUCATARESE" care duc lumea in eroare si se apuca sa faca cand colo nici nu rasare reteta k prajitura. Sper sa ne scutesti in viitorul apropiat de atfel de retete si sa le pastrezi pentru tine. Pofata buna si ai grija sa nu iti ramana in gat E-urile de la foile de cumparat DESTEAPTO!!

    • Fara foto

      gustos , 18 decembrie 2009

      deci fetelor ati facut prajitura?...nu inteleg... nu trebuie sa fie 2 blaturi albe ?? daca puteti va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine...in rest arata super si cred ca este si foarte gustoasa. FELICITARI!!!

    • Fara foto

      mihaela , 16 decembrie 2009

      minte ca nu seamana prajitura cu ce spune ea si ce e in poza. vrajeal sa se afle si ea in taina

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Super gustoasa,arata tare bine.

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      trebuie naeparat sa o fac e super

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte buna! Si eu o pregatesc Si crema iese foarte pufoasa si racoritoare!

    • Fara foto

      nedelca alina , 14 decembrie 2009

      cea mai buna prajitura din viata mea cand am gustato am lesinat mam lasat purtata de val mult timp infiecare zi imi fac

    • Fara foto

      me , 12 decembrie 2009

      90x60x90

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      La fel si mie mi-a placut foarte mult cum arata si cum este facuta aceasta prajitura.Se apropie foarte mult de alba ca zapada.Felicitari.

    • Fara foto

      antuza , 04 decembrie 2009

      care sunt dimensiunile tavii?

    • Fara foto

      marcela , 14 noiembrie 2009

      aceasta prajitura seamana cu "Alba ca zapada" intr-o alta varianta mai complicatava pup succes

    • Fara foto

      crys , 07 octombrie 2009

      super,dar pare cam complicata pt mine,pt ca nu ma pricep deloc la prajituri

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Cred că a pus 3 foi cu cacao si doua fară şi de aceea nu corespunde poza cu reţeta. Cum se chiamă nu contează.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Nu crede-ti ca se bate apa in piua cu denumirea acestei prajituri?Are importanta ca se numeste Irinel sau Televizor?Important este cum arata si cat de buna este.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Forte buna, am notat-o la favorite.

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Chiar daca s-ar numi "irinel de la televizor", eu tot cred ca este delicioasa. Si pentru cine nu gaseste blatul in magazin, e f bine venita reteta. Multumim si treceti cu totii la treaba!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Daca acesta este blat facut de dumneavoastra,eu sunt popa.Cu asa blat ori din cacao,ori din vanilie,pe care il cumpar de la supermarket si trantesc si o crema pe deasupra, fac un tort de numa,numa.Se vede clar ca este blat de la Carrefour sau Kaufland.Eu personal recunosc ca nu stau sa fac blatul pe caldurile acestea si nu este o rusine daca il cumpar,scutesc din munca.

    • Fara foto

      celya , 07 august 2009

      Nu prea "bate" reteta cu poza !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Felicitari pentru reteta.

    • Fara foto

      adri , 19 iulie 2009

      Chiar k sunt rele, vrajitoare veninoase unele pe aici, cum se iau ele la hartza si se "ambaleaza" k au descoperit k blaturile ar fi din comert sau k numele prajiturii ar fi altul. Sunt frustrate, cauzele..treaba lor, insa eu cred k trebuie privite cu amuzament asta dupa ce trece sentimentul de dezgust...

    • Fara foto

      lumy , 16 iulie 2009

      Unele dintre voi chiar sunteti rele rauuuuuuuuuu

    • Fara foto

      emiliasavin@yahoo.com , 01 iulie 2009

      Reteta o am din 1984, an in care am terminat clasa a VIII-a si o am de la profesoara mea de matematica.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Sigur, e delicioasă! Felicitări!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Arata tare bine.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      O reteta interesanta si usor de preparat. Felicitari!

    • Fara foto

      adi , 04 iunie 2009

      Sunt sigura ca e delicioasa. Am sa incerc si eu reteta.

    • Fara foto

      luminita222 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Un nume interesant ...credeam ca e vreo prajitura care seamana cu domnul irinel :))

    • Fara foto

      l.enache , 07 mai 2009

      Prajitura se numeste televizor sau prajitura din foi cu crema de lamaie si se gaseste in cartea de bucate a silviei jurcovan.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      De ce se numeste irinel si de ce este re-re-reluata? Hai sa vedem cine a facut-o! Se poate..cineva, langa mine emite o teorie! Sunt de acord si cred ca acest comentariu nu va fi dat! De ce nu dati reteta de crema de zahar ars de pe lifestyle, cu nume propriu? Reteta si ideea este minunata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Arata bine si e buna. Eu o numesc Televizor.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Pah! Sunt foi din comert?

    • Fara foto

      flori 23 (Bucatar) , 21 aprilie 2009

      Arata bine!

    • Fara foto

      valentina , 10 aprilie 2009

      Prajitura aceasta se cheama Televizor.

    • Fara foto

      Florica , 06 aprilie 2009

      Präjitura pare a fii bunä si gustoasä; am sä o fac si eu miine. Läcrimioara eu am citit reteta asta azi, si sä stii cä amidonul este fäina de cartofi. Nu stiu in ce tarä locuiesti dar se poate numi potatis mjöl. Succes! Florica

    • Silvy

      Silvy (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Nu e prajitura anilor `80 denumita TELEVIZOR? Seamana cu dungile (rastrul)pe care le are imaginea unui televizor alb-negru!

    • anca anca007

      anca anca007 (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Arata bine.

    • Fara foto

      adina , 19 martie 2009

      Arata bine este delicioasa

    • Fara foto

      alexa , 09 martie 2009

      Misto prajitura, succes!

    • Fara foto

      oti , 13 februarie 2009

      Lacracmioara, cred ca poti folosi f. bine faina in loc de amidon. Succes si pofta buna!

    • Fara foto

      roxana alexandra , 07 februarie 2009

      Este destul de delicioasa. Bravo!

    • Fara foto

      luiza , 29 decembrie 2008

      Este delicioasa, chiar eu am fak acum 1 sapt si e spectaculoasa, 10!

    • Fara foto

      Raluca , 23 decembrie 2008

      Felicitari, este o reteta deosebita! Raluca

    • Fara foto

      catalina , 17 decembrie 2008

      De ce se numeste IRINEL??? Nu vad nici o forma diferita care sa ii dea acest nume.

    • Fara foto

      Lili , 14 decembrie 2008

      Arata super prajitura, dar nu-mi place ca nu ai explicat-o corect.

    • Fara foto

      dumy , 07 decembrie 2008

      astea sunt blaturi de cumparat ... :))

    • Fara foto

      Iulian , 05 decembrie 2008

      Salut!Draga Toncean Doina Sidonia eu cred ca primul aluat se inparte in 3 si al doilea se inparte in 2 succes

    • Fara foto

      Iulian , 05 decembrie 2008

      Salut! draga lacrimioara amidonu se poate inlocui cu faina diluata cu lapte rece dupa care se adauga peste laptele fierbinte succes.

    • Fara foto

      ana , 05 decembrie 2008

      Sidonia, ai dreptate, in poza sunt 3 straturi de blat cu cacao, si 2 straturi de blat alb. Desi arata de parca emilia ar fi cumparat blaturile, cred ca aceasta prajitura este delicioasa, chiar daca faceti voi doar crema. Aceste blaturi din comert sunt destul de accesibile ca pret si sunt o solutie foarte buna pt acelea dintre noi care fie nu sunt prea indemanatice, fie nu au un cuptor bun.

    • Fara foto

      lacrimioara , 12 noiembrie 2008

      Nu locuiesc in tara. Cu ce pot inlocui amidonul?

    • Fara foto

      dia , 21 octombrie 2008

      Primul se imparte in 2, dena! Si se coc 2 foi, maria!

    • Fara foto

      cristina , 17 octombrie 2008

      De unde ai scos Irinel? Reteta e veche de cand lumea.

    • Fara foto

      dena ursa , 06 octombrie 2008

      Daca ai 2 blaturi, de ce montezi 3? De unde l-ai luat pe al 3 lea?

    • Fara foto

      maria , 02 octombrie 2008

      Blaturile de cacao par mai degraba luate din comert decat facute in casa, sunt prea uniforme si taiate prea drept, ne cam duci in eroare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2008

      Emilia, dupa cum explici tu reteta, blat de cacao este jos di deasupra.... In imagine sunt trei foi cu cacao ! Deci , ne lamuresti mai departe cum sa facem ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

396 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 50g zahar pudra
  • 1 lingurita ammoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 4 linguri faina
  • Crema :
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lamaie
  • 300 g lapte
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • Glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

Yulia

SUPER

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Fantezie de vara