autor:

Laura Teodora

» » Prajituri

Prajitura irlandeza cu branza

Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Teodora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
1/3 cana unt, moale, 3/4 cana zahar tos, 3 oua mari, separate, 1 lingura amidon de porumb, 1 cana jumatate de branza de vaci fermentata sau daca nu aveti, lasati peste noapte branza de vaca la strecurat si-apoi pusa in tifos absorbant, 1/3 cana stafide, 1 linguria coaja de lamaie rasa fin, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt. Se bat cu mixerul, intr-un castron, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusurile. Se adauga amidonul, branza, stafidele, coaja de lamaie si sare. Se bat, separat, albusurile spuma. Se incorporeaza spuma in compozitie si se toarna in tava. Se pune la copt si se taie la final, doar dupa ce prajitura s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura irlandeza cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu frisca si capsune

Rulada cu frisca si capsune

Ouale cu zaharul, sarea si sucul de lamaie se incalzesc la foc pana devin la temperatura de 45~ 50

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    foarte buna, fina, gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 august 2009

    Cred ca e o prajitura foarte delicata. Amidonul e mult mai fin decat faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/3 cana unt
  • moale
  • 3/4 cana zahar tos
  • 3 oua mari
  • separate
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 cana jumatate de branza de vaci fermentata sau daca nu aveti
  • lasati peste noapte branza de vaca la strecurat si-apoi pusa in tifos absorbant
  • 1/3 cana stafide
  • 1 linguria coaja de lamaie rasa fin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Teodora
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Mixăm într-un caston, ouăle şi zahărul. Apoi, adăugăm încet, treptat, uleiul. La final, punem

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se curata, spala si chiar maruntesc fructele in caz ca sunt prea mari. Se pun la clocotit intr-o

20 voturi    5 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Spumă de strugurei

Spumă de strugurei

Spălăm strugureii şi îi rupem de pe codiţe. Separat, batem albuşurile spumă cu zahărul alb

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

foarte buna, fina, gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Briose cu nuca de cocos si ciocolata