Prajitura irlandeza cu branza

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/3 cana unt, moale
  • 3/4 cana zahar tos
  • 3 oua mari, separate
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 cana jumatate de branza de vaci fermentata sau daca nu aveti, lasati peste noapte branza de vaca la strecurat si-apoi pusa in tifos absorbant
  • 1/3 cana stafide
  • 1 linguria coaja de lamaie rasa fin
  • sare

Mod de preparare

Se unge cu unt o tava de copt. Se bat cu mixerul, intr-un castron, la viteza maxima, untul si zaharul, pana se fac crema. Se incorporeaza galbenusurile. Se adauga amidonul, branza, stafidele, coaja de lamaie si sare. Se bat, separat, albusurile spuma. Se incorporeaza spuma in compozitie si se toarna in tava. Se pune la copt si se taie la final, doar dupa ce prajitura s-a racit complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor