Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura italieneasca cu pere si mascarpone

Ingrediente

  • - 100 g faina
  • - 40 g malai
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • - 2 oua
  • - 150 g zahar
  • - 5 linguri lapte
  • - 1/2 lingurita esenta de migdale
  • - 2 linguri stafide
  • - 75 g unt
  • - 2 pere
  • - 2 linguri gem de caise
  • - 200 g mascarpone
  • - 2 linguri zahar
  • - 50 ml iaurt
  • - 2 linguri rom
  • - 2 linguri fulgi de migdale
  • - zahar pudra
  • - unt si faina pentru tava

Mod de preparare

1.Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale.

2.Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el

feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar.

3. Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra.

4. Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise